Een snijbloem die perfect bij deze tijd van het jaar past is de amaryllis. Iedereen herkent ze wel: grote holle bloemstengels en meestal zes felgekleurde bloembladeren. Je ziet ze vaak in de kleuren rood, wit, roze en oranje. Doordat ze voornamelijk in de wintermaanden verkrijgbaar zijn, worden de amaryllissen veel gebruikt in kerstboeketten. Maar ze maken ook al indruk als ze op zichzelf zijn.

Fiori Amaranthos - amaryllis di qualità del fiorista

Ridderster

De amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische Zeegebied en heet eigenlijk Hippeastrum. Deze snijbloem stamt af van de narcisfamilie. De naam Hippeastrum betekent in het Grieks letterlijk ‘ridderster’, door de stervormige bladeren. De amaryllis is in de Verenigde Staten beter bekend als ‘Naked Lady’, omdat de bloem geen bladeren heeft. De amaryllis zoals wij hem kennen is verkrijgbaar van oktober tot maart. De snijbloemen stralen schoonheid en trots uit en zorgen voor een gevoel van vriendschap en genegenheid. Kortom, een perfect cadeau voor een goede vriend of vriendin.

Verzorgingstips

Wat is de beste manier om de amaryllis te verzorgen? Wij geven u zes tips om de amaryllissen zo mooi mogelijk te houden, zodat u er langer van kunt genieten:

• Kies een stevige vaas met een smalle hals. Hierdoor blijven de bloemen mooi dicht bij elkaar staan.
• Snij de bloemen schuin af. Doe dit na een paar dagen nog een keer, om de houdbaarheid te bevorderen.
• Plak eventueel een stukje tape aan de onderkant van de steel. Zo voorkomt u dat de steel gaat krullen aan de onderkant.

Amaranthos Květiny - květinářství kvalita amarylis

• Gebruik niet te veel water in de vaas. Wacht daarnaast niet te lang met het verversen van het water.
• Amaryllissen hebben geen snijbloemvoedsel nodig, maar ze kunnen er wel tegen. Het is dus geen probleem om voedsel toe te voegen aan een boeket met amaryllissen.
• De snijbloemen groeien naar het licht toe. Draai de vaas dus regelmatig, zodat alle bloemen mooi omhoog groeien.
• Plak eventueel een stukje tape aan de onderkant van de steel. Zo voorkomt u dat de steel gaat krullen aan de onderkant.

Amaranthos Flowers - amaryllis de qualité pour les fleuristes

Simply beautiful

Amaranthos Flowers heeft al meer dan dertig jaar ervaring met het telen van amaryllissen. Ze hebben bij elkaar ruim zes hectare aan ruimte, verdeeld over twee locaties. Een in Bleiswijk en een in het Westland. Hier worden bij elkaar vijftig verschillende soorten amaryllissen met veel aandacht en passie geteeld, onder het motto ‘simply beautiful’. Amaranthos Flowers houdt ook de toekomst in acht. Zo zijn beide locaties MPS A én GLOBAL G.A.P. gecertificeerd. Daarnaast wordt er bij Amaranthos bijvoorbeeld gewerkt met restwarmte en een warmtepomp, om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Nu verkrijgbaar

Wie wil deze prachtige winterse snijbloemen nou niet in zijn bloemenwinkel hebben? Ze zijn perfect voor de aankomende kerstperiode, in een boeket of gewoon los. Deze week krijgen de amaryllissen van Amaranthos Flowers een beetje extra aandacht. De speciale aanbieding is nu verkrijgbaar in onze webshop.

Amaranthos Flowers - Amaryllis in Floristenqualität

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig