Voor de meeste bloemisten zijn asparagus takken een bekend snijgroen. Voornamelijk in de kerstperiode is dit een populaire soort. Door de vorm van de bladeren, die lijken op kleine ijskristallen, worden deze vaak in kerstboeketten gebruikt. Oorspronkelijk is de asparagus groen van kleur, maar hij is verkrijgbaar in veel verschillende kerstkleuren zoals goud, zilver, koper en rood.

Asparagus fern

Herkomst

De asparagus is in Nederland ook wel bekend als de sierasperge. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en Azië. Je zou het niet zeggen, maar de asparagus behoort tot de familie van de lelieachtigen. De asparagus takken worden vaak gezien als varen, er zijn dan ook sterke gelijkenissen te zien.

Duurzaamheid

Hoewel de asparagus niet oorspronkelijk uit Nederland komt, doet hij het erg goed in de Hollandse kassen. Het snijgroen hoeft dus niet vanuit Afrika ingevlogen te worden. Dit is natuurlijk beter voor het milieu. Daarnaast, passen veel van de Nederlandse kwekers duurzame manieren van kweken toe. Zo maken ze bijvoorbeeld gebruik van aardwarmte en zijn ze aangesloten bij duurzaamheidscertificeringen als MPS A en Global G.A.P.

bouquet di asparagi
Asparagus florist

Verzorgingstips

Benieuwd naar de beste manier om je asparagus takken te verzorgen? Wij geven een aantal tips:

• Koel bewaren: Ondanks dat de asparagus een tropische plant is, blijft de kwaliteit het hoogst bij relatief lage temperaturen. De asparagus blijft namelijk het beste als hij tussen de 5 en 10 graden Celsius wordt getransporteerd.

• Altijd in water: Laat de takken van de asparagus altijd in het water staan, om te voorkomen dat de plant gaat ruien

• Mijd tochtige plaatsen: Zorg ervoor dat de takken niet op een plek staan waar het veel tocht. Dit kan er ook voor zorgen dat de asparagus gaat ruien.

• Dorens verwijderen: De takken van de asparagus hebben dorens die vervelend kunnen prikken. Haal de scherpe puntjes van de dorens eraf door een mesje van boven naar beneden langs de tak te halen.

Nu in de spotlights!

Heb jij asparagus takken al in je bloemenwinkel staan? Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kerstkleuren. Goud, zilver, brons, rood en wit, alles is mogelijk. Deze week in de spotlights bij Van der Plas.

asperges blanches couleurs spéciales

Kijk hieronder hoe onze bloembindster Danielle een prachtige winterse creatie met slechts drie producten en een gouden vaas maakt.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig