Juni klinkt als: de grote feestdagen zijn achter de rug. Juni klinkt ook als: bijna zomer! Dat betekent de hoogste tijd om de bloemenwinkel summer proof te maken! Laat die zomerbries maar door uw winkel waaien en regelrecht vakantiegevoel bezorgen. Tijd voor zonnige looks en zomerse decoratie. Ook zo zin in buiten? Deze week hebben wij de mooiste bloeiende tuinplanten voor uw bloemenwinkelassortiment in de aanbieding!

Kwekerij Noordpoel

Kwekerij de Noordpoel

Vlakbij de Westeinderplassen in het zuidelijkste puntje van Noord-Holland ligt Kwekerij De Noordpoel in het dorp De Kwakel. Broers van der Knaap richtten in 1997 de kwekerij op met een buitengewoon breed assortiment aan schitterende planten. Door het succes groeide de kwekerij mee en vandaag de dag heeft het een omvang van 6 hectare containerveld en kas waar jaarrond de meest uiteenlopende tuinplanten groeien!

Broer Arnoud zette in 2015 de stap om het bedrijf alleen voort te zetten. Dat deed hij met een enthousiast team dat allemaal evenveel passie voor tuinplanten heeft! Inmiddels helpt ook de volgende generatie van der Knaap mee in het bedrijf. Het unieke aanbod aan tuinplanten varieert bijna dagelijks. Nieuwsgierig? Neem een kijkje en zie wat er allemaal voor moois klaarstaat deze week:

Groots genot met geurende lavendel

Wat ruikt zomerser dan lavendel? Ogen dicht en diep inademen en Italië ligt aan uw voeten…
Deze vaste winterharde plant doet het zowel goed in een pot op het balkon, maar staat minstens zo fraai in de volle grond. Plant je lavendel op een zonnige plek, dan krijgt u een prachtige stevige struik ervoor terug! Lavendel is verkrijgbaar in witte, lila en paarse bloemen. Het grijsgroene loof van deze tuinplant past bij bijna iedere bloemsoort. Bovendien zijn vlinders dol op de paarse bloemen van de lavendula, dus dubbel zo leuk om naar te kijken!

lavendula
Astilbe

Astilbe: wuivende pluimen in ontelbaar veel kleuren 

Prachtige wuivende pluimen te midden van groen, ziet u het al voor zich? Pluimen uiteenlopend in de kleuren wit, geel en zachtroze tot zelfs lila, felroze, paars en knalrood! Wilt u meer kleur aanbrengen in uw tuin? Bij de kruidachtige astilbe bent u aan het juiste adres. Deze pluim heeft voor ieder wat wils, zowel qua kleur als hoogte (variërend van 25 tot 70 cm). Zelfs als de pluimen uitgebloeid zijn, zien ze er nog decoratief uit! Ook in de winter zijn ze oogverblindend met een laagje sneeuw of rijp. Vogels vinden hun weg in het voorjaar als ze perfect nestmateriaal vormen. En wist je dat het zaadje van de astilbe superklein is? Het is niet groter dan een stofje…

Eersteklas perkgoed is volop vrolijkheid

Met perkgoed zit je gegarandeerd goed. Zo heb je de bacopa, die met haar mooie kleine bloemetjes sowieso ieder hart steelt. Deze gevarieerde zomerbloeier die hangt of als bodembedekker door kan gaan, verschijnt in de kleuren wit, roze en blauw. Ook de Lobelia mag er zijn met haar prachtige verschijning van zacht poederblauw tot fel koningsblauw. Deze sterke plant groeit lang en uitbundig de zomer door! Daarnaast is er de roze diascia die dol is op zon en een geweldige ‘voegenvuller’ is in een stapelmuur, tussen stenen of tussen andere planten.
Perkgoed is meer dan kleurrijk, dus voor iedere tuinsmaak zit er wat bij. En dat ook nog eens voor een super aantrekkelijke prijs!

campanula

Paarse campanula portenschlagiana als ultieme bodembedekker

De paarse campanula Portenschlagiana, ook wel klokjesbloem genoemd, is dé ultieme bodembedekker. Deze laagblijvende doch breed uitgroeiende plant kruipt overal onderdoor. Ze doet het goed in iedere tuingrond en met haar stervormige bladeren en beeldige blauwpaarse bloemen lijkt ze soms net een deinende zee. Bovendien blijft deze klokjesbloem groen in de winter en kan hij goed tegen een (vorst)stootje. Aldus snel deze blauwpaarse beauty aanschaffen!

Bekijk hier ons uitgebreide zomerassortiment van kwekerij Noordpoel!

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig