Denk aan kleur, pracht en praal en met de hand versierde bloemenpraalvoertuigen. Meer dan 1000 vrijwilligers, 1,5 miljoen bloemen, 16 praalwagens en maar liefst 950.000 toeschouwers. Van der Plas is gevestigd op steenworp afstand van het startpunt van de Bloemencorso in de Bollenstreek en ging langs. Lees verder, krijg een exclusief kijkje achter de schermen en bekijk foto’s van de fenomenale creaties.

De aankomende dagen steken meer dan 1.000 vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Ze versieren de praalwagens met voornamelijk hyacinten, narcissen en tulpen. De sfeer is ontspannen, de helden van het corso starten net pas met hun werkzaamheden. De lassers en spuiters zijn ze voorgegaan. De contouren van de wagens zijn al goed zichtbaar. Ook arrangeurs van het Bloemencorso kiezen voor bloemen van onze Flourishing Partners Dutch Lily Masters, Polder Pride en Summit Gerbera. Alleen de beste kwaliteit bloemen worden gebruikt.

Bijzondere corsomomenten: alles draait om bloemen

Naast de vrijwilligers die zorgen voor het ‘steken’ zien we ook ‘arrangeurs’. Ook deze helden zijn hier op vrijwillige basis. De arrangeurs zijn de kunstenaars van het corso. Zij gaan aan de slag met het concept van de corsowagen en bedenken welke (bol)bloemen ze in kunnen zetten. De arrangeurs kiezen voor verschillende technieken. Sommigen stoeien met oase en kippengaas, terwijl een ander werkt met ijzeren hekwerken en bloemenflesjes met water.

Arrangeurs brengen corso tot leven

Bloemisten zijn keiharde werkers. Bloemist en arrangeur Shauny is daarop geen uitzondering. 38,5 weken zwanger maar werkt Shauny door in haar reizende bloemenmarktkraam. Naast haar werk is Shauny ook nog vrijwilliger voor het corso en bedenkt en creëert ze het bloemenkunstwerk op de wagen. Ze maakt even tijd en legt het concept van de praalwagen uit. ‘’Het concept heet Met je hoofd in de wolken. We nemen de toeschouwers mee in kleurrijke luchtballonnen tot in de wolken boven de prachtige Bollenstreek. We gebruiken bolbloemen uit de Bollenstreek. Lelies, alliums en fritillaria’s zijn onze ‘wolken’. Niet verkeerd om daar met je hoofd in te zitten’’ besluit ze lachend.

Een corso in Nederland bezoeken? 

Zelf een corso meemaken? Nederland kent verschillende corso’s met elk een eigen karakter. In het Westland, een kassengebied bij Den Haag, bestaat het corso uit versierde boten. In Rijnsburg en Katwijk, waar wij zijn gevestigd, vindt het Bloemencorso plaats op 12, 13 en 14 augustus 2022. Het Zunderts Corso maakt gebruik van dahlia’s voor zijn praalwagens. De creaties zijn vaak groots en meeslepend. Het Keukenhof en de Floriade mag je ook niet missen! Ben je in Nederland? Bij Van der Plas heten we onze klanten altijd welkom. Geef ons een seintje als je in de buurt bent!

Wat het meest blijft hangen van het corsobezoek? Toch wel de leuke sfeer, het harde werk en het gevoel dat alle vrijwilligers trots zijn om deel uit te maken van het corso. Alsof het een familie is die weet: samen zorgen we dat het lukt. Eigenlijk lijkt het best op Van der Plas. Ook daar weten we: samen zorgen we ervoor dat het lukt wat onze klant wil.

Zelf een corsokunstwerk maken?

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig