Haar handen hielden er altijd al van om iets te creëren. Van tekenen, breien tot timmeren… Eenmaal bloemen in haar handen, ging de Noorse Turid Lien overstag. Dit werd haar beroep! Maak kennis met deze creatieve Noorse bloemist die dol is op blauwe bloemen.

“Hoe meer planten en bloemen om mij heen, des te gelukkiger ik ben! Ik ben nog altijd gefascineerd door de kleuren, vormen en lijnen van een bloem. Iedere bloem is uniek,” zegt Turid in haar bloemenwinkel in Ski, een plaatsje 30 kilometer onder Oslo. Na haar opleiding als bloemist, deed ze mee aan meerdere Europese wedstrijden. “Iedere competitie bracht mij weer een stapje verder in mijn vakmanschap als bloemist!” zegt ze opgetogen.

Inmiddels is Turid alweer 8 jaar de trotse bezitter van haar eigen bloemenwinkel Skiblomster en is ze zelfs jury in verscheidene Noorse bloemschikwedstrijden. Naast gangbare boeketten, maakt ze bijzondere bloemwerken voor begrafenissen, maar verzorgt ze ook geregeld de aankleding voor luxueuze hotels en excentrieke bruiloften.

Kleine bescheiden, fragiele Myocotis als favoriet

Voor Turid is Van der Plas de ideale partner. “Het is heel fijn dat ze altijd voor mij klaarstaan en ik een eigen contactpersoon met echte vakkennis heb. Daarnaast leveren ze heel snel als ik bijvoorbeeld van een klant een specifieke vraag naar een bloem heb. Ik ben erg blij met de service.” Niet een soort bloem, maar een kleur bloem springt er voor Turid uit. “Blauwe bloemen zijn mijn favoriet! Alle kleuren, soorten en maten.

Turid con vergeet mij nietjes

Zo is de blauwe Scilla bifolia in het voorjaar een van mijn lievelingsbloemen… Maar ook de Anemone hepatica vind ik prachtig. Toch wint van alle bloemen de kleine bescheiden en fragiele Myocotis! Voor mij is er niets mooier dan het krijgen van een boeket vol ‘vergeet-mij-nietjes’…” zegt Turid opgetogen.

blu vergeet mij nietjes

Focus op retro & duurzaamheid

Net zoals in andere landen, kent ook Noorwegen vele stijlen en methoden binnen het bloemschikken. Een verschil is dat in Noorwegen bloemen redelijk prijzig zijn vergeleken met omringende landen. Daardoor wordt iedere bloem wel met extra lief, aandacht en precisie behandeld! Turid: “Trends die voorlopig nog blijven, is allereerst de focus op retro. Daarnaast denk ik dat we ons nog meer op duurzaamheid zullen focussen de aankomende jaren. Zorgen we goed voor de omgeving waar we onze bloemen en planten kweken? Doen we dat op een zo’n groen mogelijke manier?”

Inspiratie vindt ze vooral in de natuur. “Ik ben omringd door bergen en fjorden. Ik hoef maar om mij heen te kijken en stroom over van nieuwe ideeën!”

Turido con vergeet mij nietjes

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig