‘De behoefte naar grote bloemstukken en bijzondere boeketten neemt toe’

De schoonheid van onze VIP-Roses is grenzeloos erkend. Een van de plekken waar de bloemen heengaan, is bloemist Anna Kochanow. In het pittoresk stadje Manrburg, anderhalf uur rijden boven Frankfurt, opende ze afgelopen jaar met haar man Lucas een conceptwinkel van 300 vierkante meter. “De lockdown stimuleerde veel jonge Duitse creatievelingen tot het opzetten van nieuwe labels binnen de bloemisterij.”

Anna studeerde Kunstgeschiedenis en kwam pas na haar studie in de bloemisterij terecht. Lukas is grafisch ontwerper en in 2017 bundelden ze hun gezamenlijke creativiteit en was Kochanow Boutanique een feit. Anna: “We begonnen met een kleine bloemenwinkel recht tegenover ons huidige pand. Deze locatie met haar leuke boetiekjes en gezellige cafés is geweldig. Lucas en ik werken graag met diverse kleurenpaletten en vinden het leuk om nieuwe concepten te ontdekken, dit grote pand was een logische volgende stap.”

Speciale band

Niet verwonderlijk kwam zo twee jaar geleden de nieuwe serie van VIP-Roses met grote bonte bloemen ook in Kochanow Boutanique terecht. “Onze klantenkring is divers en houdt van onze kleurconcepten, maar ook van wilde boeketten. Omdat wij zo verschillend en divers met bloemen werken – van traditionele boeketten tot ware kunstwerken – hebben wij een speciale band met de kleur, vorm en de textuur van bloemen,” zegt Anna.

Einzigartiges Sortiment an Blumen, Pflanzen und Dekoration erhältlich
Anna paints with flowers

Extravagantie, warmte en weelderigheid

Daarvoor ben je bij VIP-Roses aan het juiste adres. Van VIP tulips, VIP Anthurium, VIP Paeonia tot Antonov en Hydrangea – al onze bloemen stralen extravagantie, warmte en weelderigheid uit. Anna werkt het liefst met twee verschillende componenten. “Ik hou ervan als bloemen vloeiend in elkaar overgaan, zoals de zachte tinten van de VIP-bloemen: tulpen, anjers, anemonen en irissen… Tegelijkertijd werk ik graag met grote contrasten. Zo is mijn favoriete kleur bloem blauw. Door Corona zien we al geruime tijd af van dingen die ons blij maken, daardoor neemt het verlangen naar grote en bijzondere concepten toe. Mensen zitten zoveel thuis, de behoefte naar grote bloemstukken en bijzondere boeketten blijft nog wel even toenemen.”

Verfijnde en precieze kleurconcepten

Ondanks Corona, ziet Anna dat veel jonge bloemisten in Duitsland toch de moed hebben om eigen studio’s te openen. Ook traditionele bedrijven slaan nieuwe wegen in en kijken op social media voor inspiratie en delen hun eigen werk. Volgens Anna is het goed om een open geest te hebben en zowel offline als online inspiratie te halen. Welke trends kunnen we dit jaar verwachten? “Terwijl vorig jaar droogbloemen dominant waren, verwacht ik dat dit jaar de kleurconcepten preciezer en verfijnder zijn en we veel bruidsboeketten en creaties met rozensoorten van David-Austin of de speciale kleuren van VIP-Roses tegenkomen.”

Fleurs fraîches blanches
kytice čerstvých květin

Schilderen met bloemen

We vroegen Anna om alvast twee creaties te maken van onze VIP-Roses. Het resultaat mag er zijn! Hoe omschrijft ze haar eigen stijl? “Ik laat me graag inspireren door de kleuren en vormen van bloemen zelf, daarbij let ik niet te veel op wat de regels zijn. Zoals een kunstenaar schildert met verf, schilder ik met bloemen!”

Wilt u ook met deze prachtige VIP-Rozen werken? Klik hier >
Bent u op zoek naar meer inspiratie? Klik dan hier

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig