Wie kan een bloemist beter inspireren dan een andere bloemist? Als Europa’s nummer 1 platform voor bloemisten hebben wij de mogelijkheid om veel van de meest succesvolle bloemisten in de sector te beleveren. Iedere maand presenteren we op onze website één van hen. Een diversiteit aan Europese bloemistenkunst met veel frisse inspiratie voor uw bloemenzaak!

Deze keer zijn wij op bezoek geweest bij de Franse bloemist Marianne Guedin. Wij vroegen haar naar de nieuwste trends op de Franse markt. Wat Marianne zo bijzonder maakt is dat zij geen eigen bloemenwinkel heeft maar zoals zij het zelf zegt: ‘werkt waar haar klanten komen’. Wij hebben haar de nieuwste soorten van kwekerij Summit ter beschikking gesteld waar zij de meest prachtige creaties mee heeft gemaakt.

Florist of the month Marianne Guedin

Geboren bloemist

Als klein meisje woonde Marianne op het plattenland. Hier verzamelde zij bloemen waar ze deze maar kon vinden, om boeketten te maken voor haar moeder. Haar inspiratie haalt ze nog steeds uit de natuur zo vertelt zij het volgende: ‘Door het landschap waar ik ben opgegroeid heb ik veel liefde voor de natuur ontwikkeld en heb ik de vrijheid om verschillende bloemen te mengen zoals ik ze in de velden zie‘. Maar ook de kunstacademie waaraan zij heeft gestudeerd heeft haar veel kennis gebracht over het combineren van kleuren en volumes.

De stijl van Marianne

Marianne geeft aan dat stijl meer afhangt van de artiest dan van het land. Wel vertelt ze dat er in Frankrijk veel wordt gewerkt met bladgroen en grassen. Maar ook pasteltinten kunnen in haar assortiment niet meer ontbreken. Marianne geeft aan dat haar nadruk dit jaar vooral ligt op duurzaamheid. Zij zegt hierover het volgende: ‘Ik werk graag samen met bedrijven die net als ik ook een steentje willen bijdragen aan een betere wereld.’ Ook zie je duurzaamheid terug in haar creaties waar zij gebruikt maakt van natuurlijke invloeden.

Florist des Monats Marianne Guedin
nieuwe assortiment Summit Gerbera

Werken met fleurige gerbera’s

Marianne vertelt ons over het werken met de nieuwe soorten van Summit: ‘In het nieuwe assortiment zijn er veel pastelkleuren te vinden. Dit zijn echt mijn favoriete kleuren om mee te werken vooral als het wordt geaccentueerd met een bijna fluorescerende gekleurde bloem. Het leukste aan het werken met gerbera’s en germini’s vind ik de natuurlijke schoonheid die zij tonen in de fraaie kleuren. Om de creaties op de foto’s te maken heb ik onder andere gewerkt met de nieuwe soorten Cartizze, de Hippie Chic en de oogverblindende May Ball gerbera’s.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig