We veranderen mee met de seizoenen. Waar pioenen in de lente floreren zijn nu de zomerbloemen aan de beurt. Kleurrijke perkplantjes worden vervangen door grote hortensia’s en geurende lavendel. Tijd dus om je bloemenwinkel zomerproof te maken. De drukte is voorbij en we kunnen wat meer ontspannen. Pak een kopje koffie, en laat je inspireren door bloemenwinkels all over the world.

Lastig tijden voor de bloemist

De zomer is een lastige tijd voor elke bloemist. De zon schijnt, de temperaturen schieten omhoog en je klanten zitten liever op het strand of op het terras dan dat ze bij je langs gaan voor een bos bloemen. Hoe richt je nu het best je bloemenwinkel in om je klanten toch te verleiden om binnen te komen?

Buitenboel kan fleurig en kleurig

Het aangezicht van je bloemenwinkel is allesbepalend! Bloemenwinkels zijn net als paradijsvogels; de mooiste, meest uitgedoste en meest aantrekkelijke wint! Dus tijd voor een kleurrijk assortiment aan zomerse bloemen & planten. Tuinhortensia’s of betulia’s geven bijvoorbeeld prachtige wolken van kleur. Speel met verschillende hoogtes en lengtes van bloemen, het geeft je winkel een aantrekkelijke boost.

Speel met licht en decoratie

Waarom verander je niet van kleur? Een likje verf en je bloemenwinkel is als nieuw. Gebruik lichte tinten, heel veel lichte tinten! Sprekende kleuren van je prachtige hortensia’s of zonnebloemen komen veel beter tot hun recht in de een lichte winkel. Gebruik in plaats van de zwarte emmer bijvoorbeeld een doffe zinken emmer. Dat geeft veel meer sfeer in je winkel.

Droogbloemen zijn het helemaal

Je bloemenwinkel is tegenwoordig niet meer compleet zonder het nodige aan droogbloemen. Maak prachtige creaties en plaats ze random in je winkel. Hang droogbloemen aan het plafond boven je toonbank voor een prachtig aangezicht. Wil je nog meer laten zien? Combineer droogbloemen met decoratie of zelfs met meubelen. Kijk bij de lokale kringloopwinkel of je een mooie kast op de kop kan tikken. Style deze met droogbloemen en het verkoopt zichzelf.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig