Een verklaring hebben we er niet voor. Maar het valt ons op dat veel bloemisten, echte dierenvrienden lijken te zijn. Misschien is het de liefde voor de natuur? Of misschien zijn bloemisten mensen die relaties en liefde belangrijk vinden. Met zowel klant, personeel als met dieren? We weten het niet. En als je iets niet weet, heb je een kans om iets te leren. Daarom gingen we op onderzoek uit. Je leest hier ons resultaat.

Waarom dieren in een bloemenwinkel?

Dieren zorgen voor sociale steun. Laten we eerlijk zijn. Er zijn momenten waarop het niet druk is in je winkel. Qua aantal bezoekers dan. Dieren in je winkel maken juist die momenten toch aangenaam. Het aaien van een dier maakt zelfs … hormoon vrij. Hetzelfde hormoon komt vrij wanneer mensen elkaar knuffelen. Een andere reden: je wordt actiever. Zelf slaan we onze pauze weleens over want, ‘druk’. Als je een hond hebt is dat verleden tijd. Die wandeling in je pauze ga je zeker maken! Nog een reden om dieren in je winkel te hebben? Je klanten (en hun kinderen) komen graag even aaien of kijken. Een bloemist heeft vaak ook een sociale functie. Mensen komen er graag en maken een praatje. Met dieren in de winkel wordt het extra gezellig. En komen klanten net wat vaker langs.

Welke bloemen en planten hebben dierennamen?

Er zijn heel veel bloemen en planten met dierennamen. Echt heel veel! In het Nederlands in ieder geval. Hoe is dat in het Frans? En in het Duits? En in het Italiaans? Dit is een greep uit Nederlandse en Engelse bloemen en planten met dierennamen.


Olifant-oor.
De Alocasia is prachtig. De grote bladeren lijken exact op… juist. Daarom noemen we deze plant ook wel Olifant-oor.

Krokodillenplant.
De nerven en de glans van het blad doen je sterk denken aan het gevaarlijke reptiel. Zou je er ook een tas van kunnen maken? Niet standaard in ons assortiment. Maar wel te bestellen. Laat het je Van der Plas contactpersoon weten als je interesse hebt!


De
Ranunculus (Ranonkel) komt voor in drassige en vochtige gebieden. Misschien heeft hij daarom wel de naam gekregen: kikkertje. Van half november tot eind april te verkrijgen. Onze Flourishing Partner Greenflor weet er alles van!


Olifantspoot.
Het grootste landzoogdier is populair bij de naamgeving. Dit keer is het de stam waardoor deze plant zijn naam kreeg.

Paradise bird.
Je kent deze bloem en plant natuurlijk als Strelitzia. De oranje bloemen hebben een paradijselijke uitstaling. Net als de vogel. Het blad mag er trouwens ook zijn!

Welke bloemen en planten kun je te eten geven aan je (huis)dieren? Je leest het hieronder.

Welke bloemen kunnen dieren eten?

We weten: we moeten zuinig zijn op Moeder Aarde. En alle kleine beetje helpen. Waarom zou je daarom geen bloemen kopen die eetbaar voor je dieren? In plaats van je bloemen weggooien, geef je ze op deze manier een tweede leven. Beter voor het milieu én beter voor je portemonnee. Maar welke bloemen zijn eetbaar voor dieren? Konijnen eten bladeren en bloemen van rozen. Ook zonnebloemen vinden ze heerlijk. Papegaaien eten veilig rozen en chrysanten.

Let op: er zijn ook veel planten en bloemen giftig voor huisdieren. Op deze site vind je veel informatie over giftige flora voor honden en katten.

Bloemisten en dieren is een prachtige combinatie met veel voordelen voor mensen en dier. Hieronder vind je een selectie sprankelende foto’s van bloemisten en hun huis-/ winkeldieren. Heb jij ook een huisdier in je winkel? Stuur de foto’s naar je contactpersoon van Van der Plas, zodat we deze hier kunnen plaatsen. Of plaats je foto online en tag ons op Instagram of Facebook.

Bloemen van de beste kwaliteit kopen?

Op zoek naar meer inspiratie voor je winkel? 

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig