Na een warme en lange zomer hebben de tuinen van je klanten betere dagen gezien. De herfst is aangebroken. Perkplanten zijn vervaagd en het is tijd om de tuinen weer op te vrolijken. De dagen die voor ons liggen zijn misschien niet zo licht als in de zomer, maar er zijn nog genoeg herfstplanten die tot in de herfst en tot aan het begin van de winter kleur kunnen geven.

Er is keuze genoeg in het bloeiende-herfstplanten-assortiment. Maar welke plant past het beste bij jouw bloemenwinkel. En volgens de laatste trends in tuinplanten draait het om 1 ding. Kleur, je moet heel veel kleur toevoegen. Om je te helpen hebben onze inkopers de meest populaire planten geselecteerd voor deze herfst. Ideaal om je winkel mee te op te vullen.

(Bol) Chrysanten

Geen enkele plant wordt meer geassocieerd met het najaar dan (bol) chrysanten. Deze laatbloeier is in feite de ultieme herfstplant. (Bol)Chrysanten zijn er in zoveel verschillende maten en variëteiten dat het simpelweg onmogelijk is om ze allemaal te noemen. Het is zo’n makkelijke plant om voor te zorgen en ze zijn er in gigantisch veel kleuren. Geel, koper, wit, roze, oranje, noem maar op. Het is de nummer één plant voor dit seizoen.

Heide

Heb je ooit door de heidevelden gelopen? Het is adembenemend mooi om de bloeiende kleuren van heide (Calluna) in de herfst te zien. Tijd om deze plant wat dichter naar huis toe te brengen en je winkel te vullen met deze schoonheden. De levendige roze heide (Calluna) is dit jaar bijzonder populair. Er zijn echter veel kleuren die je winkel naar hogere herfstvibes zullen tillen. Wist je dat er ook geverfde heidevariëteiten zijn?

Aster

Deze herfstbloeier is een echte vechter. Wanneer de meeste tuinbloeiers het hebben opgegeven, zal deze botanische schoonheid tot laat in de herfst blijven bloeien. De naam verwijst naar het Griekse woord voor Ster, en het is zeker de ster van de tuinen dit seizoen. Aster is er in vele kleuren zoals lila, paars, roze, rood en wit. Dat maakt hem tot een kleurrijke metgezel voor je bloemenwinkel.

Heuchera

Heuchera (Purperklokje) is een nogal verrassende plant en is anders dan vele andere. In de winter sterven de meeste planten af boven de grond, maar de Heuchera behoudt zijn bladeren in de koude maanden. Net als de Aster is ook deze plant een echte vechter. Heuchera staat er om bekend dat ze het hele jaar door haar bladeren behoudt. Ze variëren in kleuren zoals felgroen, karamel, donkerrood, citroen, zilver, zwart of brons. Een echte herfst topper!

Pernettya

Kleur toevoegen aan een tuin is nog nooit zo eenvoudig geweest als met Pernettya, of algemeen bekend als de parelbes. De kleur van deze plant komt van de fantastische bessen die eruit zien als kleine knikkers. Hij is verkrijgbaar in vele kleuren, zoals wit, roze, rood of paars. Deze plant kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt en de bessen zijn ook een prima maaltijd voor vogels!

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig