De herfst begint langzaam met het maken van zijn intrede. We herkennen dit seizoen aan de prachtige paarse heide, de bladeren die van de bomen vallen maar natuurlijk ook aan de prachtige kleuren. Het najaar wordt ook wel ‘het vergeten tuinseizoen genoemd’. Maar het is bij uitstek hét moment voor je klanten om nieuwe planten in de grond te zetten, om op deze manier de tuin op te vrolijken.

Natuurlijk mag ook jouw winkel deze herfst niet vergeten worden, is deze al klaar voor aankomend seizoen? Om je op weg te helpen, heeft onze planteninkoper Brian Vis zijn favoriete plant voor de herfst geselecteerd: de kleurrijke Calluna. ‘’De ideale plant om je om je bloemenwinkel om te toveren in herfstsferen’’, zegt Brian.

Herfst 

Er is keuze genoeg in het kleurrijke-herfstplanten-assortiment. Maar welke plant past het best bij jouw bloemenwinkel? En volgens de trend van dit seizoen draait het om 1 ding: natuurlijke tinten afgewisseld met groen. Deze trend wordt de ‘balanced biotope’ genoemd. Binnen deze trend draait alles om duurzaamheid, groen en biodiversiteit. Consumenten gaan op zoek naar een betere, groene wereld. Vandaar dat de natuurtinten ook dit seizoen niet weg te denken zijn.

Chrysantemum
Calunna purple green roze

Kleurrijke Calluna

Het is adembenemend mooi om de verschillende kleuren van heide in de herfst te zien. Vandaar dat onze inkoper deze kleurrijke Calluna heeft geselecteerd om kleur te geven aan je winkel. In de natuur zorgen de veelal paarse en roze bloemen voor prachtig gekleurde heidegebieden, in de tuin geeft de Calluna hetzelfde effect. De Calluna is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wanneer je deze heidekleuren bij elkaar presenteert, geeft dit al helemaal een kleurenboost.

Nature to the people 

Van der Plas koopt de kleurrijke Calluna graag in Gasa Germany. Deze kweker heeft al meer dan 40 jaar ervaring met het telen van de kleurrijke herfstplant Calluna. Met veel passie en aandacht worden hier maar liefst 75 verschillende soorten Calluna geteeld. Ook houdt Gasa Germany de toekomst in acht. De kweker is namelijk ontzettend bezig met duurzaamheid.

Op dit moment denkt de kweker er zelfs over na om een eigen bijenvolk aan te schaffen. ‘Bijen spelen een centrale rol in de instandhouding van ons ecosysteem, dus is het belangrijk om op verschillende manieren betrokken te raken bij deze dieren’, zegt de algemeen directeur Michael Bongers.

Calluna white green
Calluna pink

Nu verkrijgbaar

Wie wil deze kleurrijke Calluna nou niet in zijn bloemenwinkel hebben? Ze zijn perfect om de tuinen van je klanten mee op te vrolijken. Maar ook je winkel krijgt een echte herfstsfeer met de kleurrijke Calluna. Deze week krijgen de Calluna’s van Gasa Germany een beetje extra aandacht. De speciale aanbieding is nu verkrijgbaar in onze webshop.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig