Niets verleidelijker dan bloemen die duurzaam geteeld zijn! Bij Van der Plas doen we er alles aan om onze bloemistenklanten blij te maken, en we zijn minstens net zo hard bezig om de behoefte naar duurzaam gekweekte bloemen te voorzien. Daarbij maken we groen, uh goed gebruik van water, wind en uiteraard de zon!

Zeg Nederland en je zegt water! Met haar prachtige grachten, vele kanalen en rivieren en niet te vergeten al het ontgonnen land waarbij we het water ooit de baas werden… Water zat, waar wel zorgzaam mee om moet worden gegaan. Met de jaarlijkse Wereldwaterdag voor de deur op 22 maart, staan we stil bij het feit dat water niet overal ter wereld een vanzelfsprekend is. Bij Van der Plas willen we duurzaam met water omgaan en daarom herbruiken onze kwekers het water in de kassen.

foglie di piante con acqua

Water

Watervoorziening is onmisbaar voor een goede teelt. Onze kwekers maken onderdeel uit van een project dat uiteindelijk leidt tot een integrale en duurzame (giet)watervoorziening: het verkrijgen van ‘goed gietwater’ en het reduceren van het gebruik van ontsmettingsmiddelen. Tenslotte geldt: wat goed is voor de grond, is goed voor ons! Ga jij voor water all the way? Kies dan voor onze waterplanten, hierbij staat het wortelgoed in water in plaats van grond. Laten deze waterplanten nou net het product van de week zijn!

Wind

Niets lekkerder dan de wind door je haren. Maar wist je dat wind ook schone energie kan leveren en het een bron is die nooit opraakt? Daarom draait Van der Plas sinds begin 2020 honderd procent op windenergie! De CO2-uitstoot is door deze groene stroom 50 keer lager dan van die van ‘grijze’ stroom. Stroom zonder luchtvervuiling, zonder klimaatbelasting en zonder grondstoffen uit te putten – wie wordt daar nou niet blij van?

Als Van der Plas zijn we daarom hartstikke trots dat we uw duurzame partner mogen zijn.

windmill
Sonnengelbe Gebera

Zon

Een zonnige dag maakt dat de dag er direct een stuk vrolijker uitziet. Ook onze gerberakweker Holstein Flowers kan zijn geluk op als de zon volop schijnt. Alle gerbera’s verwerken ze zoveel mogelijk met groene energie met behulp van zo’n 1800 zonnepanelen. Wist je dat op een zonnige dag deze panelen 3200 kilowatt produceren? Dat is genoeg om met een Tesla 16.000 km te rijden. Als je met deze levenslustige gele gerbera’s het zonnetje niet in huis haalt…

Ook fan?

Bent u net zo’n fan als wij van duurzaam geteelde bloemen? Bekijk vandaag nog het aanbod duurzame bloemen in onze webshop.  Samen zorgen we voor een betere, bloemrijke en duurzame wereld van morgen!

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig