Binnen de sierteeltsector zijn veel duurzame initiatieven gaande. Meer en meer plastic wordt door papier of andere afbreekbare materialen vervangen. Maar is papier wel altijd de juiste keuze? Om innovatief op lange termijn duurzaam bezig te zijn en jou als bloemist het leven tegelijkertijd makkelijker te kunnen maken, hebben wij voor een toekomst met circulair plastic gekozen.

Eco Flowerbox

Vanaf juni gaan wij de Eco Flowerbox / FECT gefaseerd in gebruik nemen. Gezamenlijk met Circular Plastics is een mooie en gebruikersvriendelijke meermalige Flowerbox ontwikkeld die gemaakt is van gerecyclede grondstoffen en een levenscyclus van 7 jaar heeft. Circulair betekent dat aan het eind van de bruikbare cyclus de box weer gerecycled wordt en er een nieuwe box gemaakt wordt met hergebruik van de grondstoffen. Dit is aangetoond veel duurzamer dan huidige bloemendozen.

fioriera ecologica
Hyacint inspiratie

“Vanuit onze missie om de duurzame partner voor bloemisten te zijn, is de introductie van de Eco Flowerbox in de distributieketen van
Van der Plas een logische keuze.”

Hans van der Plas, Van der Plas Flowers and Plants

100% gerecycled kunststof

De box is speciaal ontworpen voor efficiënt transport op Deense karren en is ideaal voor het verpakken van bloemen en planten. Gemaakt van 100% gerecycled kunststof die afkomstig uit de sierteelt, is deze dus volledig duurzaam en circulair. Dit is het beste voorbeeld van een gesloten kringloop logistiek. Dus geen eenmalige kartonnen dozen maar een duurzame oplossing!

Hyacint inspiratie
kubus europa

Circulaire economie

Door een Europees dekkend systeem van inzamelen en het gebruik van moderne technieken wordt een continu recycling en hergebruik van kunststof in een gesloten kringloop gegarandeerd. Om dit grootschalig aan te pakken zijn sterke partners nodig voor duurzame oplossingen die de omslag naar een circulaire economie mogelijk maken.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig