We vieren 2 feestdagen in de herfst: Halloween en Allerheiligen. Halloween wordt gevierd op 31 oktober en Allerheiligen wordt gevierd op 1 november. Twee feestdagen die de laatste jaren in populariteit zijn toegenomen. Terwijl Allerheiligen bekend staat om zijn grootse bloemstukken, staat Halloween echter bekend om griezelige kostuums en snoepjes. Bloemen kunnen echter de sfeer bepalen voor elke feestdag, en Halloween is daarop geen uitzondering.

Spookachtig Halloween

Halloween is een feestdag die tegenwoordig steeds vaker in Europa wordt gevierd. De huizen zijn versierd met enge decoraties, en bloemen kunnen echt helpen om de sfeer voor deze feestdag te bepalen. Misschien bent je niet zo bekend met Halloween, en weet je niet zeker hoe je bloemen moet schikken voor deze specifieke feestdag. Je kunt gemakkelijk enge dingen toevoegen aan een arrangement. Decoratieve spinnen of een vliegende heks bijvoorbeeld, of misschien een beetje ‘spinnenweb’ toevoegen om je boeket af te maken.

Feestdagen in de herfst!

Heilig Allerheiligen

Op 1 november vieren we Allerheiligen, een feestdag die vooral populair is in katholieke landen. Op deze dag bezoeken mensen uit de hele wereld de graven van hun overleden familieleden. Nabestaanden eren het leven van hun verloren dierbaren door bloemen, planten en kaarsen op hun graf te plaatsen. Een prachtige traditie die de overledenen eert. Chrysanten en lelies staan bekend als populaire bloemen voor Allerheiligen. Niet alleen omdat ze er mooi uitzien, ook omdat ze een langer vaasleven hebben dan de meeste bloemen.

Feestdagen in de herfst!

Ben je op zoek naar bloemen, planten  en decoraties om deze 2 herfstfeestdagen mee te vieren? In de webshop van Van der Plas vindt je een compleet overzicht met alles wat je maar nodig hebt voor deze feestdagen.

Meer herfst inspiratie
Naar de webshop
Feestdagen in de herfst!

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig