In het kleine stadje Pommerit-Jaudy ligt een tuin zoals je die nog nooit eerder heeft gezien. Stel je eens voor: duizenden kleine kleurwolkjes in uitgestrekte groene velden. We hebben het over de adembenemend mooie kwekerij van Jardin Hortence. De kwekerij ligt vlakbij de kust in het westen van Frankrijk, in Bretagne. Hier op het verleidelijke Franse platteland is het klimaat ideaal voor het groeiproces van hun hortensia’s.

Doorkleuren

Het unieke van deze hortensia’s is het zogenaamde ‘doorkleuringsproces’. Wanneer hortensia’s in bloei staan, veranderen hun bloemen van kleur. De oorspronkelijke kleur van de hortensia’s mengt zich met een groene tint in verschillende kleuraccenten. Wanneer ze volledig doorkleuren, verkleuren ze uiteindelijk naar een dieprode herfst kleur.

Snijanthurium van Anthogether
In de kas bij Anthogether

Herfstkleurig

Hortensia’s worden in verschillende rijpheidsstadia gesneden. Hoe verder de bloemen doorkleuren, hoe langer het vaasleven zal zijn. De perfecte, doorkleurde hortensia heeft zware ‘koppen’ en heeft prachtige herfsttinten. Deze hortensia wordt ook wel een ‘klassieke’ hortensia genoemd. Ze hebben een vaasleven van ongeveer 3 tot 4 weken. Wist je dat deze soort ook ideaal is om te drogen? Zo geniet je nog veel langer van deze prachtige bloem.

Unique

Bent je op zoek naar een unieke hortensia om uw klanten het hof te maken? Jardin Hortence Hortensia’s worden geleverd in een kleurenpallet van blauw, paars, rood en groen. (ook verkrijgbaar als krans). Find more autumn inspiration here

Anthurium Denali
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig