De bladeren van de bomen worden goudbruin als ze veranderen met de kleuren van het seizoen. De dagen worden langzaam donker en de lucht zit vol met de geur van kaneel en pumpkinspice. Dit kan maar één ding betekenen: het is herfst. Als bloemist verander je ook met de seizoenen mee en is je winkel toe aan een transformatie. Weg met de zomer, tijd voor herfst.

Prikkel de zintuigen

De herfst is het seizoen van de verandering, en het is tijd om je bloemenwinkel te veranderen. We verlangen er allemaal naar om de warme zomerdagen wat langer te laten duren, daarom willen we warmte in onze huizen brengen. Lok klanten naar je winkel door het warm en uitnodigend te maken. Kies een herfstkleurenpalet uit en verander je winkel in een oase van herfst. Kaneel- en pompoengeurzakjes prikkelen de zintuigen van uw klanten. Wie wil er nu niet even naar binnenlopen?

Wordt verliefd op de herfst

Misschien heb je op het laatste moment nog wat inspiratie nodig? Of als je wilt kijken of je alles hebt gedaan voor de herinrichting van je winkel. Hoe dan ook, hier is onze herfstbloemenwinkel-checklist.

  • Plaats pompoenen, planten en stro bij de ingang van je winkel om een uitnodigend tafereel te creëren.
  • Stro, hooi of alles wat je op een boerderij zou vinden, is perfect als decoratie.
  • Waarom versier je je etalage niet met blaadjes, appels, katoen en tarwe?
  • Hang lantaarns in boomtakken met kleine lichtjes erin.
  • Zei iemand Pompoenen? Je kan niet zonder pompoenen in de herfst. Grote of kleine. Groen, wit, oranje of geel, het maakt niet uit, elke pompoen is goed.
  • Maak boeketten die gevuld zijn met alle kleuren van de herfst.
  • Planten als Heide en kleurrijke bloeiende chrysanten zijn ideaal om kleur toe te voegen aan je winkel.
  • Bedek muren met herfstkransen van tarwe en katoen.

Herfsttrend dit jaar

Het zal waarschijnlijk voor niemand een schok zijn, maar droogbloemen zijn de trend van dit najaar. Vul je bloemenwinkel met een enorme variëteit aan droogbloemen. Bosjes tarwe, falaris, triticum of lavendel. Geschilderde Pampagrasjes, geconserveerde rozen of gedroogde Cortederia. Kant-en-klare droogbloemboeketten vinden dit seizoen zeker een thuis. Het kan niet op dit seizoen! Laat uw klanten verliefd worden op de herfst.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig