3 generaties met hart en ziel te midden van de mooiste groene planten. Dat doen ze samen met een team van professionals die leven voor hun vak. Dit is waar het bij kwekerij Fachjan om draait. Hun 57.000 m2 grote kassen staan vol met tropische en subtropische groene planten. In de kas staan ook bloeiende en vruchtdragende bomen. Die kunnen tot wel veertien meter hoog zijn! Wauw! Fachjan is onze kweker van de week.

Kwaliteit

Kwaliteit is key voor Fachjan. Zo vinden ze hun planten over de hele wereld en inspecteren hun planten regelmatig. Ze zorgen er ook voor dat geïmporteerde planten voldoende tijd in de kassen doorbrengen. Op deze manier kunnen de planten acclimatiseren voordat ze aan hun klanten worden geleverd. Dit zorgt ervoor dat de plant van de hoogste kwaliteit is.

Snijanthurium van Anthogether
In de kas bij Anthogether

Duurzaamheid

Kwekerij Fachjan zet steeds meer stappen om klimaatneutraal te werken. Op het dak van het magazijn en de quarantaineruimtes zijn zonnepanelen geplaatst. Een volgende stap in het verduurzamen van het bedrijf. In totaal zijn er 270 zonnepanelen. Deze zorgen voor het grootste deel van de elektriciteitsvoorziening. De planten worden op een milieuvriendelijke manier gekweekt. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van brandstof en meststoffen. Ook wordt er geïntegreerd gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.

Projecten

Een grote Ficus in een hotellobby. De jungle in een dierentuin. Een bos met palmbomen in een tropisch zwembad. De experts van Fachjan zijn in staat om goed en juist advies te geven. Zij adviseren niet alleen op het gebied van planten, maar ook over onderwerpen zoals: plantenselectie, de uitvoering, onderhoud, temperatuur en licht, de ideale groeiomstandigheden en de bodemgesteldheid. Kijk maar eens naar deze projecten.

Anthurium Denali
Anthurium Denali

Zwembaden

Ze hebben jarenlange ervaring in het leveren van tropische planten aan alle soorten en maten zwembaden en tropische zwemparadijzen. Zowel in Nederland als in vele andere Europese landen.

Dierentuinen

De keuze van planten voor dierentuinen hangt af van vele aspecten. Bevat het gebouw dieren, vlinders of vissen? Hoe is de temperatuur? Wat is de hoeveelheid lichtinval.  Welke verwachting heb je van het eindresulaat? Deze kweker heeft alle antwoorden.

Anthurium Denali
Anthurium Denali

Jouw bloemenwinkel

Denk je dat deze bomen te groot zijn voor je bloemenwinkel? Maak je geen zorgen, Ze hebben een grote verscheidenheid aan tropische planten. Deze zijn perfect voor jouw winkel en je klanten. Niet te groot, niet te klein, maar gewoon perfect. Bestel via Plant World en je planten komen direct uit de kas naar je toe.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig