In het voorjaar staan onze tuin- en kamerplanten in het teken van kleur, plezier en vrolijkheid. De trends van dit jaar maken het ons makkelijk: we kunnen opnieuw putten uit het volledige kleurenpalet en leven brengen in de plaats (of de bloemenwinkel). Wij hebben de trend highlight “Crazy Illusions” van dit voorjaar voor u onder de loep genomen.

De stijltrend “Crazy Illusions” vertrouwt op verschillende kleuren, vormen en texturen om een imposante, vrolijke sfeer te creëren. Deze trend laat je illusies samenkomen met de werkelijkheid en dwingt je tot een nieuwe, kleurrijke kijk op de realiteit. Dit laat je ‘plezier’ als het ware herontdekken, maar wie verbaast zich daarover in deze tijd van beperkingen die we als samenleving meemaken?

Trend ingrediënten

Alles wat hoort bij deze stijltrend lijkt onderhevig aan levendige kleuren, speelse vormen en verrassende objecten. We gebruiken dit seizoen veel ronde vormen, verschillende texturen en kleuren om een extravagante, haast sprookjesachtige sfeer te creëren. Dat betekent uiteraard een grote diversiteit aan planten. Mix & match bijvoorbeeld kleurrijke plant met groene planten en kies voor planten die je inspireren en je fantasie stimuleren.

Sorgenfrei Einkaufen auf Europas Plattform #1 für Floristen
Medinilla

Medinilla

Zo is er de Medinilla, die met haar tropische uiterlijk en roze bloemen een echte blikvanger is en niet mag ontbreken in deze Trend Collectie. Zelfs mensen die niets met planten of met roze hebben, vallen meestal voor Medinilla. De reden? Deze weelderige woonplant is onweerstaanbaar! En als hij een goede plaats krijgt waar hij vrij kan staan en hangen, zal hij drie tot vijf maanden bloeien.

Bromelia

Als een vrolijke vlam groeit Bromelia uit het groene hart omhoog. Een indrukwekkende creatie van de natuur. De onwerkelijke vormen van de bromelia zijn zo mooi dat je er even aan wilt voelen, om te checken of ze wel echt zijn. Maar ze zijn niet alleen een waar meesterwerk van de natuur, het zijn ook ongecompliceerde kamerplanten die weinig verzorging behoeven. Een beetje licht en een beetje water zullen ze belonen met spectaculaire kleuren en een tropische uitstraling.

Red Bromeliad

Verscheidenheid

Er zijn meer dan 2800 soorten, waarvan de mooiste en makkelijkste het tot woonplant hebben geschopt. De bekendste zijn de Guzmania (trompet), Aechmea (zilvergrijze rozet), Vriesea (veervormen), Neoregalia (rode kelk) en Tillandsia (sprieten en lepels). Ook de (sier)ananas, Nidularium, Billbergia (een hangende variëteit) en Cryptyantus behoren tot deze club. Alle Bromelia’s hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig