Als je aan iemand van adel denkt, dan denk je toch niet meteen aan een chrysantenkweker? Je denkt dan aan kastelen en bedienden en aan Maggie Smith die een brutale grootmoeder speelt. Linflowers heeft echter aristocratische wortels uit de 14e eeuw en is nog steeds een familiebedrijf. Hun familiewapen is zelfs in hun logo terug te vinden.

Wat kweken ze?

Zoals gezegd is Linflowers een kweker van chrysanten. In hun kassen kweken ze verschillende soorten Chrysanten. De meest populaire soort is dan ook de Baltica Chrysant. Deze Tros-Chrysant wordt in 6 verschillende kleuren gekweekt. Wit, Roze, Zalm, Geel, Lime en Crème. Deze soort staat al meer dan tien jaar aan de Chrysanten top vanwege het lange vaasleven en de uitstekende kwaliteit.

Linflowers Baltica White
Baltica Pink
Linflowers Baltica Salmon

Wat is er nodig om ze te kweken?

Het duurt ongeveer 10 weken voordat een Chrysant van stek tot bloem is gebloeid. Linflowers kweekt ongeveer 42.000.000 Chrysanten per jaar. Jazeker, er worden 42 miljoen stelen per jaar gekweekt, is dat niet geweldig?  Natuurlijk groeien deze bloemen niet allemaal op dezelfde plaats. Er zijn 3 locaties waar verschillende soorten Chrysanten worden geteeld. Door hun innovatieve manier van kweken zijn er slechts 25 medewerkers nodig om deze kwekerijen draaiende te houden.

Linflowers Chrysanthemum Production
Linflowers From cut to flower
Linflowers Greenhouse

Milieuvriendelijke kwekerijen!

Linflowers werkt graag zo milieuvriendelijk mogelijk. Zo dragen ze bij aan een betere wereld. Hoe doen ze dat? Door op verschillende manieren te zorgen voor een milieuvriendelijke manier van kweken. Uiteraard met het behoud van topkwaliteit bloemen.

  • Diffuus glas zorgt voor een betere verspreiding van het licht in de kas.
  • LED-lampen gebruiken minder stroom dan gewone gloeilampen
  • Zonnepanelen wekken stroom op voor de verschillende kwekerijen
  • Nevelinstallaties koelen de kassen, daardoor is het kasklimaat lekkerder voor de plant en de biologische bestrijders
  • Natuurlijk bestrijdingsmiddelen, die houden de chrysanten gezond

Denk je dat chrysanten ouderwets zijn? Kijk eens naar deze arrangementen, en je zult twee keer nadenken voordat je dat weer zegt.

Op zoek naar het gehele assortiment waaronder andere de Chrysanten te vinden zijn, klik dan hier.

Linflowers Baltica White arrangement
Linflowers Baltica Pink Arrangement
Linflowers Baltica Yellow Arrangement

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig