Hoe komt het dat de bloemen bij Van der Plas zo vers zijn? Deze vraag krijgen wij vaak bij Van der Plas. Het korte antwoord op die vraag is: door onze absolute logistieke toppers!

Kwaliteit van bloemen = versheid van bloemen. Verse bloemen moeten zo snel mogelijk van veld naar vaas. Drie Van der Plas uitvindingen om de tijd van kweker naar bloemist zo kort mogelijk te maken:

  1. Vers geoogste bloemen (geen voorraad) dankzij de Kubus
  2. Ideale verwerkingssnelheid voor onze medewerkers dankzij de Pitstop
  3. Razendsnelle bezorging via Hubs

Verse bloemen dankzij kubisme

Ging het over kubisme, dan bedoelde men vroeger de kunststroming binnen de moderne kunst. Tegenwoordig is kubisme, zeker binnen Van der Plas, een kunststukje op logistiek gebied. Onze collega Sander van der Gugten kneedde ervaring, proces en wetenschappelijke theorie samen tot ‘de Kubus’. De Kubus zorgt dat we geen voorraad hebben. Verse snijbloemen voor onze klanten komen binnen bij Van der Plas. Keurmeesters controleren de kwaliteit van de bloemen. En ze gaan per interne transportband direct naar de Kubus. Order compleet? Inpakken maar!

Verse bloemen dankzij de Pitstop

Nieuw sinds dit jaar, de Pitstop. Coureurs maken een pitstop in de Formule 1 om de race te kunnen winnen. Bij Van der Plas is dat net zo. Alleen is onze ‘race’ de versheid van de bloemen. De Pitstop is – wederom – een logistieke topprestatie. Met de Pitstop beheersen we de aanvoer voor onze medewerkers. En vangen we pieken op. Het resultaat? Blije medewerkers, minder fouten en en (nog) blije(re) bloemisten. Race gewonnen!

Hub, hub barba tru(c)k

Het derde paradepaardje van Van der Plas: logistieke hubs. Vroeger was alles beter? Nou nee hoor. Bloemen waren lang onderweg. In één vrachtwagen alle klanten af. Dat duurt lang. De oplossing: de Hub. Vrachtwagens van Van der Plas brengen de bloemen naar een logistieke hub. De bloemen gaan vervolgens per bestelwagen naar bloemenwinkels. Het aantal voordelen is bijna te lang om op te noemen:
– de bloemen komen verser aan bij de bloemist
– de kleine auto’s zijn veel veiliger voor in de stad
– de kleine auto’s zijn zuiniger en duurzamer

Het aantal Van der Plas hubs groeit nog steeds. En dat is goed nieuws! Logis(ch)(tiek).

Wil jij deel uitmaken van ons logistieke topteam? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die met ons meegroeien! Bekijk hier de vacatures van Van der Plas. Bekijk hier de vacatures van ons moederbedrijf Floral Trade Group.

Hier vind je meer blogs, we schrijven veel voor internationale bloemisten.

Meer informatie vind je op onze Linkedin-pagina

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig