Deze kamerplanten zien er niet alleen mooi uit, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. Hoe zit dat? Als plantengroothandel hebben we de experts in huis die precies weten welke luchtzuiveringsinstallaties de beste resultaten opleveren. Of het nu gaat om de werkplek, de slaapkamer of de keuken. We hebben de top 10 van luchtzuiverende planten voor u uitgezocht.

We beginnen het nieuwe jaar fris en doen niet alleen thuis een diepe schoonmaak. Ook in de schappen van de bloemist maakt de kerstversiering plaats voor een frisse wind. Luchtzuiverende kamerplanten zijn hier natuurlijk ideaal, want de Urban Jungle blijft een belangrijke trend in 2022, die we in januari direct willen oppakken.

Hoe werkt het?

Luchtzuiverende kamerplanten absorberen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht via hun bladeren. Deze stoffen worden opgeslagen en afgebroken door de plant en zijn wortels. De resulterende CO2 wordt omgezet in zuurstof en komt als waterdamp in de lucht terecht, wat op zijn beurt de luchtvochtigheid verbetert. Win-win, zouden we zeggen. Een studie van de Universiteit van Wageningen onderzoekt momenteel het effect van groene planten op de werkplek. Er wordt getest in hoeverre het gebruik van luchtzuiverende planten een positief effect heeft op de vermindering van stress, de concentratie en de kwaliteit van het werk.

plante monstera
Adiantum-Fern

Onze top 10 luchtreinigers

  1. Adiantumvaren
  2. Areca-palm
  3. Blauwe varen Phlebodium
  4. Monstera Monstera deliciosa
  5. Rubberboom Ficus robusta
  6. Dracaena Dracaena marginata
  7. Klimop Hedera helix
  8. Calathea calathea
  9. Sansevieria
  10. Lepelplant Spathiphyllum

Frisse start

Er zijn veel goede redenen om het nieuwe jaar fris en met groene planten te beginnen. Het komende jaar zullen veel mensen nog steeds vanuit huis werken of gewoon meer tijd thuis doorbrengen. Het is dus begrijpelijk dat je je huis extra leuk en gezellig wilt maken. Luchtzuiverende planten kunnen hier een belangrijke rol spelen, zowel voor de gezondheid als voor de gezelligheid. We hebben deze week een speciale selectie van kamerplanten voor u samengesteld.

Mix & Match

 

Het mooie is dat we niet één luchtreiniger hoeven te kiezen. De Urban Jungle is op zijn best wanneer verschillende soorten worden gemengd in verschillende potmaten en planthoogtes. Ook de potten kunnen gecombineerd worden: keramiek, manden, bamboe, alles mag. De potten op de foto’s zijn van onze leverancier HBX Deco natural living. Ze zijn ook allemaal te bestellen in onze webshop. Volg deze link: HBX Deco

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig