Marginpar werd 32 jaar geleden opgericht, in 1988. Zij waren een van de eersten die vers geteelde snijbloemen uit Afrika op de Nederlandse markt introduceerden. Tegenwoordig produceren ze jaarlijks zo’n 250 miljoen stelen zomerbloemen op hun productievelden in Kenia, Zimbabwe, Tanzania en Ethiopië. Samen met hun medewerkers brengen ze prachtige bloemen de wereld in. Marginpar staat deze week bij ons in de spotlight.

Assortiment zomerbloemen

De zomerbloemen van Marginpar kunnen worden onderverdeeld in 3 verschillende categorieën. Originals, seasonals en specials. Het Originals assortiment is het hele jaar door beschikbaar. Eryngium of Clematis komen bijvoorbeeld uit het Originals assortiment. Seasonals zijn verkrijgbaar in bepaalde seizoenen, denk aan Salvia of Craspedia Pop. Specials zijn exclusieve bloemen en verkrijgbaar in kleine aantallen, zoals Gloriosa of Jatropha.

Marginpar Thistle
In de kas bij Anthogether

Clematis

Kleurrijk en uniek, dat is de Clematis Amazing serie van Marginpar. Deze is namelijk gevuld met prachtige bloemen die meer dan 2 weken bloeien. Elk jaar worden er nieuwe soorten aan het assortiment toegevoegd.

Anthurium Denali

Polianthes

Polianthes groeien in langwerpige stelen die clusters van geurige wasachtige witte bloemen produceren. Deze bijzonder bloem bloeit van onder naar boven. Vanwege de zoete geur van Polianthes worden extracten vaak gebruikt in de parfumerie.

In de kas bij Anthogether

Limonium

Limonium is een uitstekende snijbloem met een lang vaasleven. De bloemblaadjes lijken een beetje op papier. Deze prachtige vertakkende variëteit zit vol met kleine bloemetjes in kleurrijke tinten. Een fijne takstructuur en de fragiele bloemen geven het een exclusieve, delicate en speelse uitstraling.

Anthurium Denali

Astrantia

De naam Astrantia is afgeleid van het Latijnse woord ‘aster’ dat ‘ster’ betekent, wat verwijst naar de stervormige bloemschermen van de plant. Hun uitgebreide beschikbaarheid en uitstekende houdbaarheid maken dat de Astrantia een prachtig product voor bloemisten is.

In de kas bij Anthogether

Eryngium

Eryngium staat ook wel bekend als de kruisdistel. Een geweldige bloem die extra karakter aan elk boeket of bloemstuk geeft. Eryngium is hele jaar door verkrijgbaar en perfect voor zowel de lente, zomer, herfst en winter.

Werken aan een duurzame toekomst

Marginar is een trots lid van het FSI2020-initiatief. FSI staat voor Floriculture Sustainability Initiative. Samen willen ze een duurzame productie van 90% voor alle planten en bloemen bereiken. Op dit moment kijken ze heel goed naar de manier waarop pesticiden en kunstmest worden gebruikt. Ze kijken verder dan wat strikt noodzakelijk is en doen net dat beetje meer als het gaat om duurzaamheid.

Anthurium Denali

Een gemeenschap opbouwen en medewerkers helpen

Marginpar investeert veel in sociale zaken. Zo helpen ze bij de bouw van verschillende scholen en extra klaslokalen. Ze zorgen voor zeep en andere benodigdheden voor de kinderopvang. Wegen en infrastructuur worden ook aangelegd en verbetert. Er zijn problemen met schoon drinkwater, dus elke werknemer mag elke dag vijf liter schoon water mee naar huis nemen. Op elke farm is er een verpleegster en een medisch team aanwezig, ook wordt er elke dag een voedzame maaltijd verzorgt voor alle werknemers. Praktische hulp, daar gaat het om bij Marginpar.

In de kas bij Anthogether
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig