Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten, en in oneindig veel kleuren: de Anthurium. Claudia Bronch van Royal FloraHolland kwam langs om ons naar aanleiding van de Anthurium Inspiration Weeks, van alles te vertellen over de stralende snijbloem. Zo blijven wij bij Van der Plas altijd op de hoogte van de nieuwste trends en jij dus ook! Lees snel verder waarom deze exotische blikvanger dan ook niet mag ontbreken in jouw winkel.

Exotische schoonheid

Je herkent haar meteen, met haar grote groene blad, kleurige schutbladeren en bloeikolf: de Anthurium. Haar exotische uiterlijk verklapt het eigenlijk al, de Anthurium vindt haar oorsprong in de regenwouden van Colombia. De Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer had de eer om de Anthurium te vinden. En nam hem mee naar Europa, om hem hier door te telen. Sinds de jaren 60 is de Anthurium,  die weinig toevoeging nodig heeft om te stralen, een zeer gewaardeerde snijbloem.

Verschillende soorten en maten

Exotische Anthuriums zijn verkrijgbaar in allerlei maten en uitvoeringen. De Anthuriums kunnen namelijk op drie momenten tijdens de groei worden geoogst. Als gesloten- of open bloem of als doorgekleurde bloem, ook wel de classic Anthurium genoemd. De bloemvormen variëren ook, van: hart-, naar tulp- en zijn zelfs lintvormig verkrijgbaar. En dat is nog niet alles, want er is ook nog eens ontzettend veel keuze in kleur. Van pimpelpaars tot gifgroen en van pasteltinten tot knallende kleuren. Zeg wat je wil, wij hebben ze!

Deze blikvanger mag niet ontbreken in jouw winkel

Gun jij je klanten een kleurrijk huis? Dan mogen de Anthuriums niet ontbreken in jouw bloemenwinkel, wij geven je hieronder een paar redenen:

  • Jouw herfstboeket op te fleuren is de Anthurium altijd een goed idee. Met de enorme keuze aan knallende kleuren, is deze bloem het centrum van elk boeket.
  • Ook is de Anthurium een echte blikvanger in een prachtig veldboeket. Omdat de bloem verkrijgbaar is in zoveel verschillende maten, is er altijd wel een exotische Anthurium die in jouw veldboeket past.
  • De Anthurium op de vaas, zorgt voor wekenlange kleurenpracht. Deze snijbloem staat maar liefst drie weken. Reden om hem leuk te presenteren. Zet bijvoorbeeld verschillende vazen op tafel of in de vensterbank. Steek in elk één of twee stelen en je krijgt een speels effect. En voor een extra vrolijk effect mix je donkere en lichte kleuren met elkaar.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom deze exotische schoonheid niet mag ontbreken!

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig