Opti-flor orchideeën brengen sfeer en kleur in de huizen van miljoenen Europeanen. Hun collectie bestaat uit 29 verschillende pronkstukken. Elk exemplaar is uniek op zijn eigen manier. Toch hebben al hun orchideeën één ding gemeen: zonder uitzondering worden ze met de grootste passie en toewijding gekweekt. Hun motto is niet verwonderlijk: ‘Creating Orchids’. Opti-flor is onze kweker van de week

Inspiratie uit de natuur

Opti-flor speurt de wereld af naar de beste orchideeën en haalt inspiratie uit de natuur. Ze testen jaarlijks honderden orchideeën en alleen de beste selectie wordt in productie genomen. Ze verwennen hun orchideeën langer dan gebruikelijk in hun kassen. Het resultaat is een zwaardere plant, een uitstekende kwaliteit en een langere bloeiperiode.

Snijanthurium van Anthogether
In de kas bij Anthogether

Select Collection

De Select Collection vormt het hart van het Opti-flor-assortiment. Deze collectie bevat hun allereerste successen. Ze wordt gekenmerkt door een grote variëteit aan kleur, bloemdiameter en steellengte. Het gemeenschappelijke element van alle leden van de Select Collectie is hun uitzonderlijke combinatie van pure schoonheid en exclusieve kwaliteit.

Sense Collection

Als één woord hun Sense Collection zou kunnen symboliseren, zou het sensueel zijn. Romantische, vrouwelijke kleuren staan centraal in deze overvloed aan bloemen. De pasteltinten zijn een lust voor het oog en passen perfect bij de moderne trend van nieuwe, opwindende pastelkleuren. Door hun compacte vorm zijn deze soorten perfect geschikt voor kleine interieurs.

Anthurium Denali
In de kas bij Anthogether

Native Collection

De Native Collection van Opti-flor is een mooie aanvulling op de Urban Jungle trend. Alle soorten zien er uit alsof ze rechtstreeks uit de natuur komen. Zonder stokken of ander gereedschap krijgen ze de ruimte om op hun eigen manier te groeien. De soorten hebben een speelse en sierlijke uitstraling en geven een back-to-nature gevoel.

Verzorging

Phalaenopsis doet het het beste bij een temperatuur tussen 20°C en 24°C. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 16°C daalt.

Dompel uw orchidee wekelijks 5-10 minuten in een emmer water. Laat uw orchidee na het dompelen uitlekken. Zo hoeft u een week lang geen water meer te geven.

Anthurium Denali

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig