Wie kan een bloemist beter inspireren dan een andere bloemist? Als Europa’s nummer 1 platform voor bloemisten hebben wij de mogelijkheid om veel van de meest succesvolle bloemisten in de sector te leveren. Iedere maand presenteren we op onze website één van hen. Een diversiteit aan Europese bloemistenkunst met veel frisse inspiratie voor uw bloemenzaak! 

Deze keer spraken wij met de Franse bloemsierkunstenaar Pascal Phaner uit Lyon over bloemisterij in Frankrijk. Bovendien ging hij voor ons met de mooiste lelies van kwekerij Dutch Lily Masters aan de slag. Maak kennis met deze getalenteerde bloemist en laat je inspireren door zijn onweerstaanbare florale creaties.

Pascal Phaner french florist

Pascal Phaner, een duizendpoot

“Ik ben een manusje-van-alles en ik ben in veel dingen geïnteresseerd!” vertelt de energieke Pascal. Gezien de kwaliteit van zijn florale creaties, mag het misschien lijken dat hij altijd al bloemist was,  niets is minder waar! Pascal is een duizendpoot. “Nadat ik een tijdje in de tuinbouw had gewerkt, heb ik verscheidene diploma’s in de bloemsierkunst gehaald. Maar mijn passie voor bloemen ontwaakte pas echt na een ontmoeting in Parijs (1998) met de grote bloemist Guy Martin. Hij maakte mij warm voor wedstrijden in de bloemsierkunst.

Vanuit die wedstrijden raakte ik geïnteresseerd in onderzoek in de bloemsierkunst en wilde ik mijn kennis overdragen. Zo ben ik 35 jaar docent bloemsierkunst geweest.” En alsof dat alles nog niet was, deed hij opleidingen in Taiwan, China en Tahiti… en bleef altijd tussendoor werken in een bloemenwinkel.

De perfecte match

Vandaag de dag creëert hij voor ons prachtige florale creaties van lelies, afkomstig van de kwekerij Dutch Lily Masters. Want wie zou nou beter de kwaliteit van de “groeiende meesterwerken” van Dutch Lily Masters kunnen beoordelen dan een oude meester zelf? Vandaar waren wij natuurlijk ook benieuwd hoe Pascal het werken met de lelies van Dutch Lily Masters beviel. En het resultaat spreekt voor zichzelf: “Een evenwichtige plant met een stevige stengel en groene, tonische bladeren.  De bloemknoppen zijn talrijk en harmonieus gerangschikt op de bloeistengel. De kleuren zijn sterk en blijven lang, zowel in boeketten als in diverse arrangementen. Aan te bevelen.”

Pascal Phaner Kreation mit Lilien
weiße Lilien

Spons op een kruispunt

De Franse bloemsierkunst is volgens Pascal een echte ‘spons’, omdat het land zich op een kruispunt van verschillende trends bevindt. “Of het nu de kleuren en overdaad aan planten van de zuidelijke landen zijn, de koelere kleuren en minimalistisch gebruik van planten uit de noordelijke Scandinavische landen, of het gebruik van Oosterse accessoires en producten – alles komt samen in de Franse bloemsierkunst! Al die verschillende invloeden hebben ons in staat gesteld om een eigen florale identiteit te creëren.” Volgens Pascal is de Franse bloemsierkunst voortdurend op zoek naar nieuwe invloeden. Het is een levendige en evoluerende bloemsierkunst.

Zwak voor orchideeën en tropische planten

Ook Pascal zelf evolueert voortdurend in de keuze van zijn planten of accessoires. Zijn werk is een vloeiend geheel. “Ik volg verschillende tendensen en laat mij leiden door ontmoetingen met andere mensen, maar ook een bepaalde geur of textuur kan mij ontzettend inspireren! Ook meng ik graag planten die in de natuur nooit bij elkaar horen, maar waarvan de textuur en afbeeldingen erg interessant zijn qua compositie. Ik heb altijd een zwak gehad voor orchideeën en tropische planten, deze probeer ik met kleine accenten in mijn werk te verwerken.”

Pascal Phaner Kreation mit Lilien

Het mag duidelijk zijn, een dag uit het leven van Pascal is iedere dag weer anders. Nieuwsgierig naar het werk van deze veelzijdige bloemsierkunstenaar?

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig