Wat gebeurt er als je duurzaamheid vooropstelt in de Phalaenopsis kwekerij en de kwaliteit van het product niet uit het oog verliest? We bezochten de Phalaenopsis kwekerij GreenBalanZ. Zij leggen uit wat 100% groen voor hen betekent.

Kweker van de week

Wekelijks presenteren wij een product uit ons enorme assortiment snijbloemen en potplanten waarvan wij vinden dat het verdient om in de schijnwerpers te staan. Deze week gaat het om duurzaamheid en bescherming van het milieu, niet alleen een trend maar ook een noodzaak die steeds meer klanten zich realiseren en daarom ook in hun lokale bloemenwinkel milieubewuste en duurzame producten aanbieden.

Sustainable Orchids
Organic Phalaenopsis

Pionier van de duurzame Phalaenopsis-teelt

GreenBalanZ is altijd zeer vooruitstrevend geweest op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming en doen hun uiterste best om hun hoge doelen te bereiken. Hun hele assortiment wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. In 2014 waren zij de eersten die volledig biologische Phalaenopsis-orchideeën op de markt brachten.

Wat betekent 100% groen?

GreenBalanZ is altijd op zoek naar manieren om het productieproces nog milieuvriendelijker te maken. Biologisch telen betekent werken zonder kunstmest en pesticiden, het water wordt opgevangen en hergebruikt en ze waren de eerste kas die geen gebruik maakte van aardgas. 10% van de productie van GreenBalanZ is biologisch en natuurlijk Skal-gecertificeerd. De overige 90% noemen we ‘groen’ of 100% groen!

Lennard van der Weijden - Greenbalanz
Colourful Phalaenopsis

De oorsprong van de Phalaenopsis

De Phalaenopsis is afkomstig uit Zuidoost-Azië, de Filippijnen en Australië. In het wild groeit hij vooral aan bomen, maar zonder dat hij er voedingsstoffen aan onttrekt. Naast bomen groeit deze orchidee ook in het wild op sterk beluchte gronden, zoals humus, en op rotsen en in spleten, meestal in de buurt van rivieren en beken.
Het verhaal gaat dat de Nederlandse botanicus Dr. C.L. Blume, op een van zijn uitstapjes in de natuur, een groep vlinders bijna roerloos door een boom zag fladderen. De vlinders bleken orchideeën te zijn, die hij later Phalaenopsis amabilis noemde.

In deze video ziet u hoe GreenBalanZ 100% groene orchideeën teelt:

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig