Een vreugdedansje, ze zijn er weer: pioenrozen! Deze verleidelijke schoonheid is verkrijgbaar in zachte pasteltinten tot felle knalkleuren en van opgevouwen bol tot uitbundige explosie aan pracht. Pioenen bloeien elk voorjaar weer in meer dan duizend soorten en maten. Als je deze beauty nog niet hebt ingekocht, doe dat dan dus snel

Het merendeel van de pioensoorten bloeit in de maanden mei en juni en wordt tussen de 0,8 en 1 meter hoog. Pioenen worden vaak gebruikt als snijbloemen, maar ze worden ook wel gekweekt als tuin- en sierplant. Een pioen laat zich niet ophaasten! Het is onmogelijk om deze buiten het seizoen te laten bloeien.

Pfingstrosenstrauss

Paeonia

Wist je dat de botanische naam Paeonia uit het oude Griekenland afkomstig is? De pioen is vernoemd naar een student van Asclepius, de Griekse god van de medicijnen en genezing.
Vandaag de dag staat de pioen voor rijkdom en eer en straalt hij pure liefde en romantiek uit.
Graag stelt Van der Plas drie prachtige pioenexemplaren uit ons unieke assortiment aan je voor!

Madame Claude Tain: koninklijk wit

Witter ga je pioenen niet krijgen. Je snapt: de prachtige, puur witte pioenrozen, die luisteren naar de naam Madame Claud Tain, zijn niet weg te denken uit bruidsboeketten en van voorjaarsbruiloften. Hoe meer licht Madame krijgt, hoe groter haar statige bollen. De knopgrootte van deze koningin is 30-50 mm en de bloemgrootte is 100-200 mm. Je kunt niet anders dan ‘ja’ zeggen tegen deze volle, dubbele, rijk gevulde pioenen die ook nog eens waanzinnig ruiken! Dus… Wat is daarop uw antwoord?

Peony Claude Tain
Pioenroos kansas

Kansas: uniek fuchsia met forse knoppen

Kansas is een dubbele pioen met rode stelen en donkere bloembladeren. Al vrij vroeg in het seizoen heeft Kansas forse knoppen van 100-150 mm, die langzaam maar zeker rijpen. Laat je deze laatbloeier nog even met rust, dan barst ze uit haar voegen en groeit ze uit tot een waanzinnig kunstwerk in de unieke kleur fuchsia.. Je geduld wordt sowieso beloond!

Mother’s Choice: gigantisch voorkleurige bloem

Wij kijken er niet van op dat Mother’s Choice een van de meest populaire pioenrozen ter wereld is. Haar stelen zijn kort, haar perfect gevormde bloemen zijn met 150-200 mm gigantisch en haar ivoorkleur is fijn en elegant. Kwekers die deze veeleisende pioen succesvol weten te kweken, mogen zichzelf een schouderklopje geven. Wanneer Mother’s Choice op het hoogtepunt van het pioenseizoen openbreekt, is het net alsof je een chique champagnefles ontkurkt. Proost op deze prachtige pioenen!

mothers choice peony

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig