Sinds medio jaren ’70 is dit familiebedrijf begonnen met de teelt van chrysanten. Vandaag de dag wordt dit bedrijf gerund door twee broers: Arjan en Richard van der Voort. Hun twee kassen van 3,6 hectare staan in Honselersdijk. Hier kweken ze ongeveer 10 miljoen stelen chrysanten per jaar. Vanwege hun ervaring in de teelt is hun chrysant van de hoogste kwaliteit. Voort Chrysanten teelt het hele jaar door prachtige chrysanten. Zij zijn deze week, kweker van de week.

Pip Chrysanten

Voort Chrysanten teelt een grote verscheidenheid aan chrysanten, maar wij richten ons op hun PIP assortiment. Dit assortiment bestaat uit gigantische pluis chrysanten. Pluis? Dit zijn grootbloemige chrysanten. Als de plant jong is, worden alle zijknoppen verwijderd. Hierdoor gaat alle energie van de wortel naar de ene bloem aan de top. Op deze manier ontstaat een grote bloem die zo’n 7 tot 9 cm in diameter kan zijn. In de PIP Chrysant zijn donkere strepen in de bloemblaadjes te zien. Dit geeft de bloem namelijk een exclusief karakter. PIP chrysanten zijn verkrijgbaar in een 6 tal kleuren. Roze, zalm, lichtroze, paars, rood en oranje. De PIP Chrysant wordt alleen door Voort Chrysanten geteeld.

pip chrysanten
Voort Chrysanten Familie

Milieuvriendelijk

Door het milieubewustzijn van Voort Chrysanten werken zij met MPS Certificatie. Ook zijn ze Global-Gap gecertificeerd. MPS stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame productie in de internationale tuinbouwsector. Dit houdt het volgende in. Het registreren en laten monitoren van meststoffen, energie, gewas beschermingsmiddelen en waterstromen. Voort Chrysanten gebruikt (milieuvriendelijke) gewas beschermingsmiddelen in de vorm van kleine beestjes. Ook hergebruiken hun watervoorziening. Met zonnepanelen wekken ze hun eigen energie op. Te gek!

Hoogwaardige chrysanten

De chrysant is een van de sterkste en meest betrouwbare bloemen in de bloemenwereld. Een ideale herfstbloem dus. Het is dan ook geen verrassing dat hun chrysant een welkome gast is in elk arrangement. Voort Chrysanten teelt haar bloemen namelijk onder optimale omstandigheden. Hierdoor hebben hun chrysanten een vaasleven van ongeveer 3 weken. Dat is pas echt waar voor je geld.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig