Er heeft de laatste jaren een revolutie plaatsgevonden op het gebied van planten. Kamerplanten zag je alleen nog in grote kantoren, en bloeiende planten zag je vooral bij oma in de vensterbank. Die tijd is gelukkig voorbij. De kwekers en veredelaars hebben niet stil gezeten om de plant opnieuw in de spotlight te zetten.

Flowershop in France

De industriële planten revolutie

Door de opkomt van de industriële interieur revolutie heeft de kamerplant een enorme boost gekregen. Groen mocht ineens weer. Denk bijvoorbeeld maar aan de pannenkoekenplant, heel simpel, en toch super decoratief! Of de cactus? Die stond vroeger in een vergeten hoekje (gelukkig heeft deze plant weinig water nodig), en nu prik je overal waar je komt je vingers eraan.

Houseplants in a decorative setting

Trendwatchers houden alles in de gaten


Planten zijn dus heel trendgevoelig. Daar wil je als bloemist natuurlijk op inspelen, dus je houdt de Woonmagazines als een echte trendwatcher nauwkeurig in de gaten. Kwekers zijn tegelijkertijd ook trendwatcher, en vaak lopen die al jaren voorop de rest de van de wereld. Waarom? Elke plant heeft tijd nodig om te groeien, dat klinkt logisch, maar zo’n proces duurt jaren. Eerst wordt er gekeken hoe de plant groeit, worden er ziektes uitgehaald, en moet het vervolgens de markt op. Dat duurt dus wel even voor de plant in productie kan worden genomen.

Voor elk interieur of elke tuin is er een plant


Trends komen en gaan, het is net mode, maar de plant blijft. Dus tijd om je winkel te vullen met een hip assortiment planten. Maar welke planten kies je? Ga je op safe met de witte Phalaenopsis en roze Kalanchoë of kies je voor de trends van het moment? Het is natuurlijk altijd goed om een basis assortiment planten in huis te hebben. Ze zijn vaak tijdloos en met de juiste accessoires kan je ze alsnog hip maken.

Cactus and Succulents in a flowershop

Speel in op de trends

Maar waarom speel je ook niet in op de laatste trends? Denk eens aan een mooie rozekleurige Caladium, of een Alocasia Zebrina. Perfect voor de Bohemien trend die je nu zo vaak ziet. Zet ze in een simpele terracotta pot en je hebt een showcase staan. Wat dacht je van een perzikkleurige begonia? Ideaal voor elk warme farmhouse interieur, een mooie bruine pot doet wonderen.

Waarom combineer je geen planten? Dat is de laatste trend op tuin gebied, companion planting heet het. Heb je nu een mooie olijfboom staan in een prachtige pot? Waarom plant je op de bodem geen tuinkruiden, of prachtige lavendel. Je klanten weten niet wat ze zien! Zo inspireer je je klanten, en verkoop je meer!

Alles om jou winkel tot een waar plantenpaleis te maken vindt je bij ons in de webshop. Klik hier om een kijkje te nemen en koop de mooiste planten, rechtstreeks van de kweker.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig