De meeste potplanten in de bloemenwinkel staan bekend om hun groene blad of juist om hun kleurige bloemen. De kerstster, of poinsettia, doet het even anders: spectaculair gekleurde bladeren geven ons en onze klanten het kerstgevoel. En eerlijk? Word jij er niet ook zo blij van als je ze voor het eerst weer in de winkel hebt staan?

Kerststerren zijn op dit moment van het jaar ook een prominent onderdeel van het portfolio van C&M Kester, onze kweker van de week.

 

Kweker van de week

Cornée en Marino Kester begonnen 22 jaar geleden met het telen van potplanten. Sinds die tijd is het bedrijf flink gegroeid. Het bedrijf kent nu een oppervlakte van bijna 40.000m2. Door het automatiseren van hun werkzaamheden, staan de bestellingen van groothandels, bloemisten of andere bloemenwinkels binnen 3 uur klaar voor vertrek. Naast het bedrijf zelf, is ook het portfolio van C&M Kester flink groter geworden. Naast poinsettia’s telen ze ook cyclamen, zonnebloemen en fuchsia’s.

Nieuw: poinsettia SKYSTAR

C&M Kester heeft kerststerren in een aantal verschillende kleuren en potmaten. Naast de herkenbare rode soort hebben ze ook een witte, roze, lichtroze en een witte variant met roze tinten. Dit jaar is er een spectaculaire nieuwe soort bijgekomen: de SKYSTAR. Een soort met felrode bladeren met witte stipjes, die veel weghebben van sterren aan een heldere hemel. Het is dus wel duidelijk waar de SKYSTAR zijn naam vandaan heeft.

Poinsettia Skystar
kerstboom

Mexicaanse legende

De poinsettia groeit in het wild in vochtige subtropische gebieden in Midden-Amerika. Hoe komt het dan dat de kerstster juist met kerst zo populair is? Een Mexicaanse legende geeft mogelijk het antwoord. Deze legende gaat over een arm meisje genaamd Pepita. Zij had geen geld om een cadeau te kopen voor Christus, zoals gebruikelijk was. Ze besloot wat onkruiden te plukken uit de berm en maakte hier een boeketje van. In de kerk begon het boeketje van Pepita te bloeien en werden en prachtige rode en groene bloemen zichtbaar. De mensen beschouwden dit als een echt kerstwonder. Sindsdien wordt de kerstster in Mexico ‘Flores de Noche Buena’ genoemd, wat letterlijk bloemen van goede nacht betekent.

Must-have

De poinsettia’s zijn een echte must-have voor alle bloemisten in deze tijd. Daarom staan ze deze week bij ons in de spotlight. Benieuwd naar de nieuwe poinsettia SKYSTAR of andere soorten kerststerren van C&M Kester? Houd dan vooral onze webshop in de gaten.

Poinsettia red white
Klik hier om direct naar de webshop te gaan >

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig