Het is weer zover, de herfst is officieel begonnen. De dagen worden voelbaar korter en de temperaturen dalen langzaam. Hallo herfst! Dat betekent: werk aan de winkel.

Niks gure, donkere herfst met een prachtige Physalis in je vaas. Deze bloem straalt de knusheid van de herfst uit. ‘’De herfst is echt mijn favoriete seizoen, daarom kijk ik er elk jaar weer naar uit om te beginnen met het telen van de seizoensbloem Physalis’’, zegt Dennis, eigenaar van kwekerij de Koeijer. Hij vertelde ons ook hoe hij zijn uiterste best doet om de Physalis op een duurzame manier te telen.

van der plas flowers

Prachtige Physalis  

De Physalis wordt ook wel de Chinese lantaarn genoemd, omdat het precies lijkt op een klein lantaarntje. Dit kleine oranje bolletje is ongeveer 5 centimeter groot en ziet eruit als papier. De warme kleur oranje past perfect in elk herfstboeket. Maar ook los in een vaas staan de stelen van de lampionplant prachtig. Je kunt jouw winkel versieren door de geplukte lampionnetjes decoratief, in een mooie schaal of pot te presenteren.

Duurzame sfeermaker

De warme, oranje lampionnetjes van de prachtige Physalis dienen als beschermhuls. Er zit namelijk een oranjerode vrucht in de lampion. Het vruchtje heeft een zoetzure smaak en zit boordevol vitamines. Ze worden gebruikt om verschillende soorten jam van te maken. Ook gebruiken ze het als decoratie op een toetje. Dankzij de duurzame manier van telen is de Physalis een eetbare delicatesse.

Sustainability Van der Plas
Kwekerij de Koeijer

Kwekerij de Koeijer

Kwekerij de Koeijer is in 2000 ontstaan. In het begin groeide hier alleen maar buxus. Vijftien jaar geleden heeft eigenaar Dennis de Koeijer de keuze gemaakt om ook de Physalis te gaan telen. Dennis vertelt ons dat hij de spinnen die op de Physalis afkomen met natuurlijke vijanden bestrijdt. En dat hij gebruik maakt van compost in plaats van kunstmest. Dennis is voortdurend bezig met de duurzame wereld van morgen. Vandaar dat Van der Plas de prachtige Physalis graag inkoopt bij kwekerij de Koeijer.

Wist je dat?

Wanneer je nog langer wilt genieten van de Physalis, kan je hem laten drogen. De stelen moeten dan drie weken omgekeerd worden opgehangen. Dit hoeft niet in een donkere ruimte, maar kan gewoon tegen de muren van je winkel. Een leuk idee om op deze manier je bloemenwinkel naar hogere herfstvibes te tillen.

decoration physalis

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig