De keuze in het assortiment aan snijgroen is reuze. Er wordt veel meer groen gebruikt dan voorheen. De meest prachtige herfstboeketten worden versiert met allerlei soorten grassen, bladeren en snijgroen. Lees snel verder om erachter te komen welke soorten snijgroen zeker niet mogen ontbreken in jouw boeket!

Week van het groen

Het is volop herfst! Buiten kleurt het bordeauxrood, donkeroranje en okergeel. Tijd om jouw klanten weer extra blij te maken. Dit kan onder andere met een herfstig boeket of een schitterende krans.
Snijgroen is er in alle maten, soorten en vormen. De extra kleuren donkerrood en oranje die meekomen met het blad, laten de herfst doorschemeren in jouw boeket. De keuze in het assortiment aan snijgroen is reuze. Maar geen paniek! Wij hebben deze week vijf soorten snijgroen uitgekozen, die niet mogen ontbreken in uw boeketten.

Van der Plas

Salal tips

Salal is een struik die in het westen van Noord-Amerika groeit. Het is het meest gebruikte snijgroen door bloemisten. Salal of in de volksmond Appeltjesblad is te herkennen aan zijn appelvormige groene bladeren met kartel aan de zijkant. De takken van dit groen zijn enorm populair bij het bloemschikken. En dat is niet voor niks! De mooie, matte en donkergroene kleur en de stevigheid van de houtachtige stengel maakt dit groen zo geliefd.

Beukenblad

Wat brengt nou meer herfst in jouw boeket dan beukenblad. Dit prachtige blad is er in de magische herfstkleuren oranje, rood en geel. Laat de zomer waar we veel kleuren gebruiken overgaan in het najaar met een prachtig boeket. Combineer het blad bijvoorbeeld met kleurrijke dahlia’s. Het beukenblad is alleen beschikbaar in de herfst.

Eucalyptus

Eucalyptus komt van nature voor in Australie, waar meer dan 600 verschillende soorten groeien. De Eucalyptus is ontzettend geliefd. Niet alleen door de fantastische grijsblauwe kleur maar ook omdat hij heerlijk ruikt naar menthol. Enkele takken staan al mooi en hebben een vaastijd van maar liefst 10 dagen. Gooi ze hierna niet weg! Want Eucalyptus laat zich gemakkelijk drogen. Je kunt ook een paar takken combineren met koperdraad, op deze manier kan je een schitterende kransen maken. Er zijn nog talloze andere doeleinden. Denk hierbij aan toefen, een stoere kruik of laat hem stralen in een herfstboeket.

Ledervaren

Ledervaren groeit in Costa Rica en Guatemala. Het is een varen met een leerachtig glanzend blad. Dit groen wordt vaak gebruikt als buitenrand van boeketten. De reden hiervoor? De lange houdbaarheid en de sterkte van het groen. Ledervaren wordt vaak gebruikt in combinatie met rozen. Maar wanneer je op zoek bent naar iets verfrissends, kan je het ook combineren met Calla.

Van der Plas

Berengras

Berengras groeit in de open bossen en weilanden in het westen van de Verenigde Staten. Het is een grasachtige plant die eigenlijk tot de Leliefamilie behoort. De plant kan een hoogte van 150 cm bereiken. De grasachtige bladeren worden afgeknipt en zo vervoerd als snijgroen. De bladeren zijn olijfkleurig en zien eruit als een waaier. De flexibiliteit van het gras maakt het berengras zeer geschikt voor vlechtwerk. Maar het heeft ook een speelse uitstraling wanneer je het gebruikt aan de buitenkant van een boeket.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig