Kleur, kleur en nog eens kleur! Hoe kies je daar een snijbloem top 3 uit? Onze stylisten, trendwatchers, bloemenfluisteraar Roy Tijsterman en flora-paragnosten bundelden hun krachten. Het resultaat? Must haves, must sees en betoverende composities. Overzichtelijk op een rij. Samengebracht tot vuurwerk in een vaas. Dit blog loopt over van inspiratie. Ga er maar goed voor zitten. Wil je nu al shoppen? Hier ga je direct naar de shop.

Even eerlijk; dit was een monsterklus! Stel je voor: en top 3 soorten snijbloemen selecteren uit het shopassortiment van 30.000 producten. En dan niet zomaar 3 soorten. Je wilt toch de drie absolute toppers van aankomende weken zien? De parels, de briljantjes, de deze-moet-iedere-bloemist-in-de-winkel-hebben-elite uit het assortiment. Ja, toch? Lees dan verder.

Snijbloem top 3, nummer 1: Power Pioenen

De onbetwiste nummer 1 van het moment. De Paeonia! Vernoemt naar de Griekse god van de genezing. Je geneest niet als je deze dame ontvangt. Maar een glimlach tovert ze zeker op je gezicht. En lachen is gezond! De pioen is afkomstig uit China. Nu groeit ze gelukkig dichterbij huis. En zorgt ze voor een kleurexplosie in elke vaas. Je wilt vitamine-D in je boeket? En je houdt van sierlijk en elegant? De pioen is het antwoord. Goud dus, voor de Paeonia. Nu, op naar de nummer twee van de snijbloem top 3.

Pioenen
allium

Snijbloem top 3, nummer 2: Amoreuse allium

Het zilver is voor Cherry, Gladiator en Purper Sensation. Drie allium giganten. Honderden paarse bloemetjes, samen een hoepeltje-rond spektakel. Paars is niet je kleur? It’s lonely at the top geldt niet voor de betoverende ijswitte allium Mount Everest. Welke bloem wil daar nou niet mee teamen? Last but not least, de spring in het veld, de dartel, de bengel: allium Schubertii. Een portie pret in je bouquet! Waar ga jij hem mee combineren? Aangekomen bij het brons tot slot. Wie completeert het podium? Het is…

Snijbloem top 3, nummer 3: Fonkel Ranonkel

Beoordeel een boek niet op de kaft. En een bloem niet op de bol. Het lelijkste bolletje van allemaal, de Ranonkel. Hij oogt hard en puntig. Een absurde metamorfose maakt de Ranonkel mee van bol tot bloem. Van het Beest naar de Belle. Van lelijk eendje naar de zwaan. Deze pracht van een bloem ademt zomer, een briesje, een-laat-de-boel-de-boel-moment. Je hartslag daalt direct naar standje onbezorgd. Een dikverdiende bronzen plak voor deze topper!

Van der Plas is ontzettend trots op het gigantische assortiment dat we je aanbieden. Het is één van de redenen waarom bloemisten ons kiezen als hun vaste bloemen- en plantengroothandel. Keerzijde van het brede assortiment: niet iedere snijbloem en plant krijgt het podium dat ze verdienen.
Als goedmakertje: inspiratie in vogelvlucht.

Giga-Gladiolen, zomerse Zonnebloemen, magische Molucella, knappe Kniphofia’s, prikkelende distels, verlegen Eremuresen en Scadoxus totalus. Check de foto’s hieronder. Probeer daar maar eens ‘nee’ tegen te zeggen. Veel shopplezier!

Je bent nog maar één klik verwijderd van de snoepwinkel voor bloemisten. 

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig