Het voorjaar komt eraan, dus dat betekent Tulpentijd! Verse Tulpen zijn onze Hollandse trots en het paradepaardje van de Bollenstreek. U vindt een prachtig assortiment tulpen met grote bloemen en mooie kleuren in onze webshop. Arend van Duijvenbode is verkoper op Frankrijk en vertelt over zijn liefde voor deze voorjaarsbloem! 

Kweker in de bollenstreek

Arend is getrouwd en vader van twee jongens en één meisje. Hij groeide op in de bollenstreek omringd tussen de bloeiende bollenvelden. Samen met zijn ouders zette hij een kwekerij en winkel op. Dit deed hij met veel plezier en hij leerde de kneepjes van het vak kennen. Na enkele jaren spreidde Arend zijn vleugels en werd hij lijnrijder op Frankrijk. Hij laadde zijn vrachtwagen vol verse bloemen en reed hiermee langs bloemisten in Frankrijk.

tulip field yellow green red

Arend: ‘’Na enkele jaren stopte deze lijn en ging ik in de productie bij Van der Plas werken. Ik zag hier met hoeveel liefde de orders van klanten verwerkt werden. Iedere dag was het doel om de bloemen- en plantenbestellingen zo snel en goed mogelijk bij de klant te krijgen. Ik weet vanuit mijn winkel hoe belangrijk het is dat je verse en goede bloemen hebt.’’

Hyacint inspiratie

Franse bloemisten

Na enkele jaren ging Arend verkopen vanuit het hoofdkantoor in Rijnsburg aan Franse bloemisten. ‘’Ik heb het enorm naar mijn zin en vind het contact met klanten heel fijn. Alhoewel ik het soms mis dat ik klanten minder zie. In de toekomst zou ik meer bloemisten willen bezoeken zodat ik ze nog beter kan helpen.’’

Het voorjaar herinnert mij weer aan mijn jeugd waarin ik op mijn knietjes alle bollen pootte en vol spanning wachtte tot ze in bloei kwamen. Tulpen zijn één van mijn favoriete bloemsoorten.

Arends vijf favoriete tulpen

  1. Prachtige ‘Crown of Dynasty’
  2. Kleurrijke ‘Russia’
  3. Stralende ‘Columbus’
  4. Betoverende ‘Bell Song’
  5. Witte ‘Antarctica’
Hyacint inspiratie
Tulipes de Hollande

Soorten Tulpen

De sprankelende tulp is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of met meerkleurige bloemblaadjes. Ook de vormen van de tulp zijn een feestje voor het oog. Zo kom je ze tegen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, zijn er ook opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes. Deze week zijn tulpen het product van de week in onze webshop.

Het voorjaar hangt in de lucht! Bekijk de video om te zien hoe onze bloemist Danielle een prachtig tulpenboeket maakt.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig