Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat het narcissenseizoen van start gaat. Met zijn kleurrijke trompetten kondigt deze vrolijke bloem in geheel eigen stijl het nieuwe seizoen aan. Kom maar op met het voorjaar! Onze leverancier Leeuwenburg neemt ons mee naar zijn kwekerij vol kleur in de Bollenstreek.

Bij C. Leeuwenburg, gespecialiseerd in verse snijbloemen, kleurt en geurt het voorjaar ook al volop. In het voorjaarsseizoen hebben zij vele fleurige snijbloemen, narcissen, tulpen, hyacinten, noem maar op. Vanaf de start van het bedrijf heeft C. Leeuwenburg B.V. een goede band opgebouwd met de kwekers, wat op de dag van vandaag nog steeds wordt gekoesterd. Ook werken Van der Plas en Leeuwenburg met veel plezier al jaren samen.

Kweken in kisten

Terwijl Leeuwenburg door de bloeiende velden loopt vertelt hij: ‘’Elke kweker hanteert een andere teeltmethode. Kistenbroei is een van deze methoden. Het voordeel daarvan is dat het niet weersafhankelijk is. Hierdoor heb je enige invloed op het proces. In plaats van het planten op kisten, die dan later in de kas gebracht worden, kan er ook direct in de kasgrond worden geplant. Bij onze kwekers vindt ook teelt in rolkassen plaats. In dat geval wordt, nadat de bollen voldoende natuurlijke kou hebben ontvangen, de kas over de narcissen gerold.‘’ Leeuwenburg pakt een bosje narcissen. ‘’Het mooie aan de narcis is dat het een makkelijke en dankbare bloem is, die altijd voor veel vrolijkheid zorgt.‘’

Kistenbroei - narcis
Narcis voorjaarsbloem

Een echte voorjaarsbloem

De narcis is een typische voorjaarsbloem. Ze hebben een elegante uitstraling. Ze zijn niet groots, maar ogen teder en open. Deze charmante bloem is een lust voor het oog. Zonnig geel en stralend wit zijn de basiskleuren van deze trompetvormige bloem, maar door het kweken van nieuwe soorten is deze bloem in allerlei kleuren verkrijgbaar. En dan is er ook nog keuze uit: geurend, geurloos, grote of kleine trompetten. Voor elk wat wils. Heb jij al narcissen in je winkel staan? Deze week in de spotlights bij Van der Plas.

Voorjaarsinspiratie voor in uw winkel

De lente staat in de startblokken, ook in jouw winkel? Met de fleurige narcissen breng je het echte voorjaarsgevoel meteen in jouw winkel. Een leuke voorjaarsinspiratie: bundel wat bosjes narcissen rechtop in een schaaltje met een beetje water, heel langzaam openen de narcissen zich. Laat de lentekriebels maar komen!

Narcis voorjaarsbloem

Nieuwsgierig naar ons kleurrijke en veelzijdige assortiment?

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig