Zeg Gerbera en je zegt ‘ja!’ tegen Summit Gerbera. Deze eersteklas kwekersvereniging weet een passende Gerbera te vinden voor iedere stemming, interieurwens of gelegenheidsboeket. Deze week lanceren ze een vonkelend en vrolijk nieuw assortiment: een speciale mix-doos met grootbloemige Gerbera’s en Germini’s. Deze doos is exclusief voor de klanten van Van der Plas samengesteld!

De gerbera vindt zijn weg in menig gemengd boeket. Niet verwonderlijk als je denkt aan zijn vrolijke en uitgelaten uitstraling! Kwekersvereniging Summit Gerbera was ook gecharmeerd van deze vrolijkerd en zo sloegen in 2019 een achttal grootbloemige Gerbera telers en Germini kwekers de handen ineen. Kwekersvereniging Summit Gerbera was een feit. Kennis op het gebeid van teelt en teelttechnieken tot verpakking en duurzaamheid wordt sindsdien dagelijks gedeeld!

Breed assortiment: ruim 230 soorten!

Met een ongekend groot assortiment van ruim 230 bolvormige en grootbloemige Gerbera’s, Germini’s, spiders en pastini’s in alle denkbare kleuren, heeft Summit Gerbera werkelijk alles in huis. Bovendien wordt het assortiment ook nog eens ieder jaar vernieuwd! “De wens naar standaardrassen neemt af en de vraag naar speciale soorten in uitzonderlijke kleuren en exclusieve vormen neemt toe. Sommige rassen zoals het grootbloemige ras Mystique telen wij al 20 jaar. De Germini Mandala telen we zelfs al 23 jaar!” zegt kweker Ruud van Leeuwen in zijn kas. In de winter doen donkere kleuren het goed, in de zomer de lichtere tinten. “Bij de mini’s zijn momenteel pasteltinten erg in trek.”

new assortment Summit
le coffret spécial mix

Mooi, mooier, mooist

Binnen de gerbera-wereld richten veredelaars zich steeds meer op speciaalsoorten. Dat houdt zowel nieuwe vormen als nieuwe kleuren in, maar ook het verbeteren van de kwaliteit zelf. Mooi, mooier, mooist gaat hierbij zeker op. Ruud: “Als Summit Gerbera volgen wij alle trends op de voet en pikken wij de nieuwste rassen eruit, zo verbeteren we continu ons assortiment. Daarom hebben we nu een mix-doos samengesteld met daarin de allernieuwste rassen en soorten, deze bieden wij exclusief aan de klanten van Van der Plas aan!

Duurzaamheid 

Summit Gerbera is dagelijks bezig met duurzaamheid. In de excursie groep waar verschillende telers in zitten, wisselen ze regelmatig kennis uit. Ruud vertelt: “We zijn zowel duurzaam op kleine schaal zoals elke dag het goed instellen van het klimaat in de kas, tot het geven van de juiste voeding aan de planten. Ook op lange termijn zijn we bezig met grote duurzame investeringen zoals Ledverlichting en het gebruik van water, ál ons water wordt hergebruikt nadat het is gezuiverd!”
De kwekersvereniging is gecertificeerd en heeft een MPS-A certificering, daarnaast zijn kwekers ook social qualified en GAP gecertificeerd. Zonnig duurzaam gekweekte Gerbera’s en Germini’s, als die niet stralen?!

Hippie chic
Bestel hier de mooiste Gerbera’s en Germini’s! >
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Bent u op zoek naar meer inspiratie? Klik dan hier >

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig