Meteen een opmerking: iemand lelies geven kan altijd. Punt. Wil je je klanten adviseren over wanneer lelies extra passend zijn? Lees dan vooral verder.

Lelies zijn wereldberoemd! Van Korea tot Europa, van Amerika tot Siberië. Er zijn Aziatische lelies, Oriental lelies en longiflorums. Natuurlijk kent iedereen de lelie als begeerlijke bruidsbloem. In dit blog echter, lees je over de sociale waarde van lelies. Wanneer geef je iemand lelies? Wanneer is het extra gepast om lelies te geven? En wat zeg je de ontvanger als je lelies geeft? Wil je je klanten goed kunnen adviseren? Lees dit blog.

Lelies geef je uit liefde

De sterkste emotie. De emotie die ons mensen mens maakt. Liefde voor je familie, liefde voor je kinderen, liefde voor je partner. Liefde hebben voor iemand, maar ook: je geliefd voelen. Niets zo pijnlijk als liefde voelen voor iemand die jou niet lief heeft. Is dit de reden is dat lelies zo populair zijn Moederdag? Het geven van liefde? Of ook, heb mij lief? Welke kleur lelie moeder graag ontvangt is persoonlijke smaak. De Frontera van Dutch Lily Masters is heel geliefd. Maar ook de Praiano en de Brindisi vliegen over de toonbank met Moederdag. Lees verder voor nog meer passende leliemomenten.

Roze lelie
Lelies

Lelies geef je uit hoop

De Grieken wisten en Romeinen wisten het zeker. Een kroon van de mooiste lelies zorgde voor een puur, vruchtbaar en gezond leven. Geef je lelies, dan zeg je: ik hoop op voorspoed voor jou. Dat jouw leven vrij mag zijn van ziekte en narigheid. En dat je mag leven in een omgeving die jou ziet, beschermt en er voor je is. Zonder opsmuk. Je wenst de ontvanger een oprecht puur leven. Puurheid in zuiverste vorm vind je in de kleur wit. Je wenst iemand puurheid? Kies voor de Santander of voor de uiterst pure Eyeliner. Wil je alleen het beste? Ga voor de topkwaliteit van Dutch Lily Masters. Hierna, lelies bij troost en verdriet. En verder, opgelet: lelies en katten een gevaarlijke combi?

Lelies geef je uit troost

Lelies zijn sterk, bloeien lang en zijn bijzonder elegant. Met de serene uitstraling en de puurheid van de lelie geef je uiting aan emoties in tijden van rouw en verlies. Je kan rekenen op de kracht en de wilskracht van de lelie. Zelfs weken na het schenkmoment. Zo zeg je eigenlijk, ik ben er voor je, ik sta naast je. Nu, maar ook in de moeilijke tijd die voor je ligt. Lelies die je geeft in tijden van rouw kunnen iedere kleur zijn. De persoonlijkheid van degene om wie men rouwt is leidend. Een extravagant karakter? Uitbundige kleuren! Een stille kracht? Kies dan zachte tinten of puurheid.

Even voor de zekerheid: lelies kun je altijd geven! Het ongekende vaasleven van twee weken, de onovertroffen elegantie en de heerlijke geur… Met lelies zit je altijd goed! Bloemen geven met een boodschap? Denk dan aan bovenstaand advies.

Witte lelie

Tot slot een bericht voor huishoudens met een Tom, een Simba of Tijgertje. Online kun je informatie vinden over giftigheid van lelies voor katten. Katten kunnen gaan spugen als zij stuifmeel oplikken uit hun vacht. Voor een kat is een lelie echter pas gevaarlijk als ze meer dan 200 gram versie lelies binnenkrijgen. Dat is een hele steel inclusief blad en bloemen. Terwijl katten vleeseters zijn! Ga je liever voor absolute zekerheid? Kies dan voor geurloze lelies, volgens ‘het internet’ komen de katten op de geur van lelies af. Geurloze lelies zijn: Eyeliner, Nashville, Valencia, Sunderland, Spotify White, Spotify Pink, Brindisi en Ducati. Allen met zorg geteeld door Dutch Lily Master, la fine fleur.

Je bent nog maar één klik verwijderd van de snoepwinkel voor bloemisten. 

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig