In het najaar omhullen we ons graag met warmte, licht en een toefje glitter. Inspirerend, tijdloos of juist passend bij de nieuwste trends; de prachtige waxrozen van Berg RoseS zijn sfeervol en kleuren iedere dag.  Wij spraken met Jan Doeze werkzaam bij het familiebedrijf over de sprookjesachtige uitstraling die de roos krijgt met wax.

Florist of the month Marianne Guedin

Kwekersbloed bij familie Van den Berg

Bij Van den Berg RoseS in Delfgauw stap je een écht familiebedrijf binnen. Op dit moment is de vierde generatie actief als kweker! Het bedrijf bestaat al 100 jaar en de kennis en ervaring die de afgelopen jaren is verzameld, wordt generatie op generatie overgebracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat Berg RoseS vandaag de dag staat voor topkwaliteit.

Eenmaal binnen in de kas kijk je je ogen uit. Hier is een zee aan kleuren te zien. Witte, roze, oranje en gele rozen, Berg RoseS heeft ze allemaal. Wat deze prachtige rozen gemeen hebben zijn de grote bloemknoppen en de dikke stevige stelen. De ambachtelijke en de hedendaagse technologie worden met passie voor het vak gecombineerd. De rozen worden namelijk handmatig geknipt. Maar ook de slimme technologie wordt ingezet om de topkwaliteit van de rozen met uiterste precisie te sorteren. Dit gaat door middel van een camera die een foto van de roos neemt. De computer meet de knopgrootte, lengte, steeldikte en de gewenste rijpheid.

Sprookjesachtige uitstaling

Wij spraken met Jan Doeze over de sprookjesachtige uitstraling die de roos krijgt met wax. Hij vertelde ons dat alleen de witte rozen worden gebruikt voor het waxproces. Voorheen werd dit bij BergRoseS alleen gedaan met de Avalanche+, dit is namelijk een roos van geweldige kwaliteit. Door de enorme vraag heeft het familiebedrijf de keuze gemaakt om ook de goedkopere Athena aan te bieden als wax roos.

Het assortiment van waxrozen bestaat uit 30 kleuren, geen kleur is te gek voor BergRoses! De kleuren variëren van kanariegeel tot gifgroen. De meest populaire kleuren zijn rood, bordeaux en wit. “Rond de kerstperiode staan de gouden, zilveren en koperen wax rozen bij veel klanten op het lijstje. Soms maken wij de waxrozen af met wat glitter! Nog even opdrogen en dan kunnen zij worden ingepakt om de verkoop in te gaan”, zegt Jan.

Florist des Monats Marianne Guedin

Dromerige droogcreatie met wonderlijke wax rozen

Door rozen met wax te behandelen, kun je nog langer genieten van de bloem. Je kunt de rozen verwerken in een bloemstuk, los in de vaas presenteren of verwerken in een dromerig droogboeket. Wij zijn in ieder geval fan van wax rozen!  Ze hebben prachtige bloemknoppen, staan stevig op hun voetstuk en blijven 2 tot 10 weken schitteren in de vaas!  Je kunt de wonderlijke wax rozen tot de kerst bestellen.

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig