Met waxrozen maak je het gezellig in huis. Het wordt al vroeg donker deze dagen van het jaar. Wij steken een kaarsje aan en kruipen het liefst onder de deken op de bank met een kopje thee. In de bloemenwinkel gaan wij weer meer met gewaxte producten aan de slag en laten de gezelligheid ook in onze bloemencreaties terug komen. Waxrozen van Berg RoseS zijn hier dan ook uiterst geschikt voor.

 

vier Generationen von Bergrosen

Rozen in de vierde generaties

Het kwekersbloed stroomt door de aderen bij de familie Van den Berg. De eerste generatie begon in 1900 met de teelt en nu, ruim honderd jaar later, is de vierde generatie van de familie werkzaam in het bedrijf. Generatie op generatie werden kennis en ervaring doorgegeven, waardoor er nu rozen gekweekt worden van de hoogste kwaliteit.

Avalanche+®

Dit geldt zeker ook voor de waxrozen. Hiervoor worden alleen de allerbeste producten gebruikt, namelijk Avalanche+®-rozen. Dit is een van de meest exclusieve soort rozen. Er zijn maar acht kwekers in Nederland die een licentie hebben om deze soort te kweken. Wat maakt de Avalanche+® dan zo speciaal? De knop bloeit altijd helemaal open, de roos heeft weinig doorns en blijft tot wel 14 dagen mooi. De licentie voor de Avalanche+® moet ieder jaar vernieuwd worden. Berg RoseS is erg trots op het feit dat zij deze speciale soort mogen telen.

Rose blanche Avalanche de Berg Roses
Berg RoseS avalanche

De beste behandeling

Berg RoseS is ook trots op de manier waarop zij hun rozen assortiment kweken. In totaal 12 soorten rozen groeien op een oppervlakte van 16,5 hectare kas. De planten van de rozen gaan lang mee, namelijk acht à tien jaar. Nadat de bloemen geknipt zijn, gaan ze voor een dag de koelcel in. Hier is het ongeveer drie graden Celsius. Dit is als een koude douche na een bezoek aan de sauna. Dit maakt de rozen sterker, waardoor ze uiteindelijk langer in een vaas kunnen staan. Na de koelcel worden de bloemen, volledig automatisch, gesorteerd op knopgrootte, steellengte en kwaliteit.

Waxrozen

Door te waxen kun je nog langer genieten van de mooiste rozen. Waxrozen spreken op zichzelf al tot de verbeelding, maar ze zijn ook zeker geschikt om in een boeket te gebruiken. Berg RoseS heeft wel 25 verschillende kleuren. De bordeauxrode, goud- en koperkleurige en witte waxrozen passen natuurlijk perfect bij de aankomende winter- en kerstperiode. Deze week staan de waxrozen van Berg RoseS in de spotlight.

gewachste rote Rose von berg roses

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig