De Wax amaryllis van Wiljo’s worden een voor een met de hand gedecoreerd. Dit levert de meeste spectaculaire creaties op. De wax amaryllissen zijn beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en passen perfect bij deze tijd van het jaar. Een echte must-have voor iedere bloemenshop.

Het begon allemaal met peren

In het hart van de Betuwe startte Wiljo ruim 25 jaar geleden met het waxen van peren. Zijn passie voor peren groeide uit tot een mega bedrijf met een breed assortiment waxfruit zoals waxappels, waxperen, waxmalusappels tot waxamaryllissen. “Doordat ons bedrijf zich midden tussen alle fruitbomen bevindt, hebben we altijd toegang tot vers en goed fruit om te waxen. We kregen dan ook steeds meer vraag naar andere producten zoals amaryllis bijvoorbeeld.”

Eindeloze mogelijkheden

Als je het bedrijf van Wiljo binnenloopt, vallen gelijk de verschillende kleuren op. “Het seizoen van wax amaryllis loopt van september tot maart. In deze periode zie je vaak wel een aantal trendkleuren voorbij komen. Zo werken we in de kerstperiode veel met de kleuren wit, rood, goud, zilver en brons. Échte kerstkleuren.” Wiljo vertelt dat ze wel 70 verschillende kleuren ‘warm’ hebben staan. Dit betekent dat ze die kleuren gelijk kunnen gebruiken. “Naast de verschillende kleuren kunnen we de producten ook nog bewerken met glitters of zorgen voor een korrel- of sneeuweffect. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.”

Le amarillidi di cera

Een goed product is de basis

Goede relaties met leveranciers zijn enorm belangrijk. ‘’Zonder die relaties zijn we nergens. Doordat zij een kwalitatief goed product leveren, hebben wij een goede basis om mee verder te werken.” Het begint dus allemaal met een sterk product. Een ander aspect waarop Wiljo’s Product zich specialiseert, is de snelle levering. Wiljo vertelt: “Een van onze pijlers is ‘voor twaalf uur besteld, de volgende dag geleverd’. Alles wordt vers gemaakt en is de volgende dag al bij de klant, kant en klaar en tiptop in orde. Hier zijn wij erg trots op.”

Een klein wonder

De amaryllissen van Wiljo’s hebben geen water nodig of hoeven niet gesneden te worden. Alles wat hij nodig heeft om te volgroeien tot een prachtige bloem, zit al in de bol. Een beetje liefde in combinatie met de magie van de natuur en je klanten heben binnen de kortste keren een fantastische amaryllis in huis staan. Nieuwsgierig naar de gewaxte producten van Wiljo?

amaryllis red

Bekijk hieronder hoe het proces gaat. “Alles wordt bij ons met de hand gedaan. Dit zorgt ervoor dat amaryllisbollen zorgvuldig gewaxt worden. Hierdoor leveren wij het beste van het beste.’’

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Gratis inspiratie
ontvangen?

My Newsletter

By

What type of content do you plan to share with your subscribers?

Geen spam en je gegevens zijn veilig